Népszavazás hírek

Közélet › Népszavazás

Nagydorogon egy választópolgár széttépte az összes szavazólapot

19.10.13 07:34

A Tolna megyei Nagydorogon egy választópolgár a szavazólapok összes példányát az épületből ki akarta vinni, többszöri felszólítás ellenére sem adta vissza a szavazatszámláló bizottság tagjainak,

Délig még lehet mozgóurnát igényelni

19.10.13 07:27

Vasárnap délig még igényelhetnek mozgóurnát a mozgásukban gátolt választók az önkormányzati és nemzetiségi választásra.

Fontos szabály – Pecsét nélkül nem érvényes a szavazólap az önkormányzati választáson

19.10.13 07:21

A vasárnapi önkormányzati és nemzetiségi választásokon a szavazatszámláló bizottságoknak a szavazólapokat a választópolgár jelenlétében le kell pecsételniük, a pecsét nélküli szavazólap érvénytelen. Az azonban, ha a bélyegzőlenyomat esetleg…

Választás: függetlenként indul a polgármester-jelöltek többsége

19.10.12 17:22

A 3177 magyarországi település 70 százalékában, 2256-ban csak független polgármesterek indulnak a vasárnapi önkormányzati választáson. Összesen 7363 polgármester-jelölt indul, több mint 80 százalékuk - 6146 jelölt - függetlenként.

Részvételi arány a fővárosban

19.10.12 15:04

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán vasárnap reggel 9 óráig a szavazásra jogosultak 5,72 százaléka adta le szavazatát a fővárosban a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

Ennyien vehetnek részt a vasárnapi önkormányzati választáson

19.10.12 11:28

A pénteken lezárt hivatalos névjegyzékben 8 millió 25 ezer 372 választópolgár szerepel, ennyien vehetnek részt a vasárnapi önkormányzati választáson. Öt évvel ezelőtt a lezárt névjegyzékben 8 millió 170 ezer választópolgár szerepelt.

A(z) "Népszavazás" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Közélet

Gulyás szerint nincs már mód arra, hogy népszavazás legyen az atlétikai vb-ről

Az atlétikai stadion kérdésében most, vagy decemberben “az utolsó utáni pillanatban” dönteni kell, különben az atlétikai vb-t már nem tudjuk megrendezni. Ezért nincs értelme a népszavazásnak, ahol a kiírás 10-12 hónap lenne -…

Közélet

Elsőre nem sikerült: újra önkormányzati választásokat rendeznek vasárnap

Jogerőssé vált, hogy vasárnap tíz településen kell megismételni az önkormányzati választás szavazását – derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfői adataiból. A helyi választási irodák a helyben szokásos módon…

Közélet

December 3-ára hívta össze az NVB elnöke az ORÖ alakuló ülését

December 3-ára hívta össze a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) alakuló ülését.

Politikus

Az egészségügyi válsághelyzet megoldására költené a szuperkórház árát László Imre

A Fidesz-kormány még mindig nem hajlandó belátni: jól átgondoltan, szakmai alapon kell elkölteni a szuperkórházra szánt 250 milliárdot.

 

Kategória ajánló