Nemzeti Színház hírek

Kultúra és szórakozás › Nemzeti Színház

Az artisták Nemzeti Színháza

21.01.13 16:43

A Fővárosi Nagycirkusz január 14-én online gálával ünnepli második városligeti épülete átadásának ötvenedik évfordulóját. „A legjobb magyar artisták produkcióiból válogatták össze a nyitógála műsorát 1971-ben” – idézte fel az egyik artista. Az…

Év Sportolója Gála: elszólta magát Vidnyánszky Attila?

21.01.11 16:17

A díjátadónak helyt adó Nemzeti Színház főigazgatója nyilatkozott a ma este felvételről közvetített Év Sportolója Gáláról, és utalhatott az egyik érintettre is.

Szoboszlai és Karakas győzött az M4 Sport gáláján

21.01.11 10:34

A 63. alkalommal rendezett szavazás győzteseit Az Év sportolója gálán hirdették ki. A díjátadóra a járvány miatt nézők nélkül került sor.

Matej Drlička a Szlovák Nemzeti Színház új igazgatója

21.01.06 00:02

Keddtől új igazgatója van a Szlovák Nemzeti Színháznak (SND) Matej Drlička zenész személyében, aki a Viva Musica! fesztivál alapítója és zenei menedzsere.

Pécsi Balett – a tánc szolgálatában

21.01.05 07:01

Idén ünnepli 60. jubileumát a Pécsi Balett, de nem csak a jeles évfordulónak örülhetnek: az általuk szervezett Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót ismét jelölték az év eseményének járó Made in Pécs-díjra.

Kilenc nyelven szólalt meg a Csendes éj Miskolcon

20.12.26 18:40

A karácsonyi dalt színészek és művészek énekelték a nemzetiségi önkormányzatok összefogásával. A klipet Miskolc ikonikus helyszínein forgatták; az adventi villamoson, az Avasi kilátónál és a Nemzeti Színházban. Az ötletgazda szerint a rendhagyó…

Orwell megjósolta azt, amit most mi is átélünk

20.12.11 06:40

Brutálisan alánk forgott a történelem – mondja Horgas Ádám, aki Szegeden állította színpadra az 1984-et. De vajon mi köze a libernyákozásnak az újbeszélhez? Interjú.

Három premierrel készül a kecskeméti nemzeti az újranyitásra

20.12.09 17:24

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház egész társulata szívvel-lélekkel, teljes erőbedobással és a mihamarabbi viszontlátásban reménykedve próbálja az új előadásokat.

A(z) "Nemzeti Színház" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Merre jár majd a kecskeméti városnéző kisvonat?

​Május utolsó hétvégéjén debütál a Si Hu névre keresztelt kecskeméti városnéző kisvonat. Most már az is kiderült, merre viszi majd utazó közönségét. A járatai a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház mellől indulnak, de a…

Kultúra és szórakozás

Kirakatszínházi maraton Székelyudvarhelyen

A pandémia szülte a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Meghatározatlan időre című előadás-sorozatát. A társulat a járvány okozta létállapotot tükröző kísérletével igyekszik lehetőséget teremteni a közönséggel való találkozásra.

Magyar település

Győzni megy a fővárosba a KKC

A Kecskeméti KC szombaton 15 órakor idegenben a női kosárlabda amatőr NB I. Zöld csoport 23. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia ellen lép pályára.

Kultúra és szórakozás

Merre jár majd a kecskeméti városnéző kisvonat?

​Május utolsó hétvégéjén debütál a Si Hu névre keresztelt kecskeméti városnéző kisvonat. Most már az is kiderült, merre viszi majd utazó közönségét. A járatai a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház mellől indulnak, de a…

 

Kategória ajánló