Nemzeti Színház hírek

Kultúra és szórakozás › Nemzeti Színház

Várják a jelentkezéseket a Nemzeti Versenyre

21.04.12 12:01

Április 30-ig várják a jelentkezéseket a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete versmondó és versklipversenyére, a Nemzeti Versenyre. A versenyt hatodik éve hirdetik meg valamennyi korosztálynak, földrajzi megkötés nélkül, minden nem…

Elhunyt Látó Richárd, a kecskeméti színház karmestere

21.04.10 17:49

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház közösségi oldalán adta hírül, hogy elhunyt társulatuk karmestere, korábbi zenei vezetője, Látó Richárd.

Elhunyt Látó Richárd, a színház karmestere

21.04.10 13:22

Közösségi oldalán tájékoztatta a színház látogatóit a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház arról, hogy elhunyt társulatuk karmestere, Látó Richárd.

Színház járvány idején címmel jelent meg a Nemzeti Magazin online kiadása

21.04.09 09:40

A Nemzeti Színház lapjának legfrissebb száma azt a kérdést járja körül, hogy milyen szakmai és művészi, közösségi és egyéni stratégiák alakították a színházak életét.

Mind boldogságra vágyunk – vallja a kitüntetett egri érsek

21.04.06 10:19

Dr. Ternyák Csaba, az Egri főegyházmegye ­érseke március 15-én a Magyar ­Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta Áder János köztársasági elnöktől.

„Közbátorléti nyüsletés” – Rubold Ödön és a sport

21.04.02 18:19

Az egykori ördögfióka, a Nemzeti Színház művésze nem feledi tolnai gyökereit, megbecsüli, amit a nagy öregektől tanult és figyelmeztet: a halászlé nem vicc.

"Dettyvel szerelem volt első látásra" - exkluzív interjú Cseke Péterrel

21.03.31 16:40

Tizenhárom éve vezeti a – most már – Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházat, nemrégiben pedig Kossuth-díjat kapott. Cseke Péter ezúttal kalandos gyerekkoráról, boldog házasságáról és unokáiról mesél.

Elhunyt Marjas Erzsébet-Erika prímabalerina

21.03.26 09:31

Életének 80. évében elhunyt Marjas Erzsébet-Erika, az újvidéki Szerb Nemzeti Színház balett-társulatának egykori prímabalerinája, későbbi vezetője. 

Online közvetítésekkel készül a tavaszi szünetre a Kecskeméti Nemzeti

21.03.25 21:44

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház két olyan előadás közvetítésével kedveskedik a gyermekeknek, amely anno óriási sikert aratott a gyermekek körében. Megtekintésük ingyenes lesz a teátrum Youtube-csatornáján. A 2019-ben bemutatott…

A(z) "Nemzeti Színház" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Először rendez operát Cseke Péter

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház ismét megtelt élettel. A korlátozások enyhítésének örömét nem is fejezhetné ki jobban a társulat, mint egy újabb produkció elkészítésével. A csengő című darabot a teátrum…

Kultúra és szórakozás

Jákfalvi Magdolna: Molnár takarásban

A színháztörténész nemrégiben a Magyar Irodalomtörténeti Társaság és az ELTE BTK Modern Magyar Irodalomtörténeti Tanszék közös konferenciáján Molnár Ferenc életművének „hiányzó éveiről” tartott előadást.

Magyar település

Virágba borul Kecskemét főtere

Nemzeti színbe öltöztették a Kossuth-szobor környezetét a Városüzemeltetési Kft. munkatársai, akik jelenleg is azon fáradoznak, hogy egynyári növényeket ültessenek a főtér virágágyásaiba.

Kultúra és szórakozás

Először rendez operát Cseke Péter

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház ismét megtelt élettel. A korlátozások enyhítésének örömét nem is fejezhetné ki jobban a társulat, mint egy újabb produkció elkészítésével. A csengő című darabot a teátrum…

 

Kategória ajánló