Nemzeti park hírek

Életmód › Nemzeti park

Lánya példája sarkallta arra, hogy lefussa a maratoni távot

21.02.28 06:41

Ötvenhat évesen futotta le a maratont, a 42 195 métert a most 58 esztendős dr. Tirják László, a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatója. Lánya, Vali példáját követte, aki előtte egy esztendővel teljesítette a távot.

Borzalmas baleset: beleesett a jeges tóba és megfulladt egy tinédzser

21.02.27 08:02

Egy befagyott tóban fulladt meg egy tinédzser lány. Egyelőre még nem ismert, miért lehetett olyan későn a parkban. 

Közeledik a tavasz, megérkeztek az első partimadarak

21.02.26 15:28

A kiadós őszi és téli esőzéseknek köszönhetően mostanra jelentős vízállások alakultak ki a Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó Kardoskúti-pusztákon.

Fellép a Greenpeace a MOL beruházása ellen

21.02.26 10:34

A környezetvédő szervezet elfogadhatatlannak tartja, hogy a klíma- és ökológiai vészhelyzetben új szénhidrogén-termelő kutat létesítsenek, ráadásul egy nemzeti parkban.

Énekes hattyúk a Kis-Balatonon

21.02.26 10:33

December közepe óta vendégeskedik három énekes hattyú (Cygnus cygnus) a Kis-Balaton déli csücskében. Hazánkban rendszeres, kisszámú telelő, illetve őszi és tavaszi átvonuló. Kevésbé ismert tény, hogy ez a dekoratív vízimadár a 18. század…

Emu kószál a budapesti Róka-hegyen

21.02.22 12:05

Szabadon mászkál egy emu a fővárosi Róka-hegyen, valószínűleg megszökött valahonnan.

Még késlekednek kicsit a pacsirták

21.02.20 10:49

A néphagyomány szerint február 19-én, Zsuzsanna napján megszólalnak a mezei pacsirták, jelezve, hogy itt a kikelet. Idén azonban váratnak magukra, egyelőre csak egészen kis számban tértek vissza a Körös-Maros Nemzeti Park pusztáira.

Petíciót indítottak, hogy ne épüljön kőolaj-kitermelő állomás a nemzeti park területén

21.02.18 19:01

Online petíciót indítottak őriszentpéteri civilek, hogy elérjék, ne épüljön kőolaj-kitermelő állomás a város határa közelében, a nemzeti park területén. A tiltakozók szerint az olajkút tönkreteszi a turizmust, rontja a környék vonzerejét és a természetet is…

Farkasboroszlán a Kis-Balaton térségében

21.02.17 14:44

A tél végén és kora tavasszal aktív beporzók számára fontos táplálékforrás, az emberi szemnek pedig kedves látvány a

A(z) "Nemzeti park" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Életmód

Indulnak a bunker és orchidea túrák

A Duna-Ipoly Nemzeti Park május 8-tól újra megtartja vezetett túráit a Strázsa-hegyen és környékén, amelyekre már most lehet jelentkezni.

Magyar település

Balatoni kerítések - tisztelgés a 60-70-es évek építészete előtt

Formákon túl címmel indul a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (Ekf) program hatásterületeit bemutató kampány első epizódja. A sorozat célja, hogy bemutassa az Ekf program olyan területeit, amelyek csak…

Életmód

Elektromos autóbuszok beszerzésére pályázik a Volánbusz

A kormány a járványhelyzet alatt is kiemelt figyelmet fordít a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv végrehajtására A teljes anyag Elektromos autóbuszok beszerzésére pályázik a Volánbusz címen a e-cars.hu oldalon…

Magyar település

Diétába is belefér! Mennyei sós palacsinták

Az édes palacsintákért mindenki rajong, de mi a helyzet a sóssal? Itthon a hortobágyi húsos palacsintán túl nem nagyon eszünk sós verziókat – itt az ideje, hogy ez megváltozzon!

 

Kategória ajánló