Nemzeti park hírek

Életmód › Nemzeti park

Kirándulásra fel! - Újra látogathatóak a hazai nemzeti parkok

20.05.16 07:37

A hazai nemzetipark-igazgatóságok is megkezdték a fokozatos újraindulást. Megnyitottak a szabadtéri látogatóhelyek és a szakvezetéses túrák is beindultak. Sorra vesszük a 10 nemzeti park aktuális szabadidős programjait.

Virágot bontott a fogaslevelű bükköny

20.05.15 14:55

A napokban megkezdődött a fogaslevelű bükköny virágzása. Ez a védett, pillangós növény a Körös-Maros Nemzeti Park részterületein belül két helyszínen – a Bélmegyeri Fáspusztán és a Kis-Sárréten –, fordul elő nagyobb mennyiségben.

A(z) "Nemzeti park" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Életmód

A Hármas-Körösnél is virágzik a nyári tőzike

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, a Hármas-Körös erdőiben is javában virágzik a nyári tőzike. Az állományokat a közelmúltban mérték fel Igazgatóság munkatársai.

Magyar település

Elmarad az ívási tilalom, szabad a pontyhorgászat

Idén elmarad a balatoni pontytilalom, vagyis májusban, az ívási időszakban is horgászhatunk rájuk. Ráadásul a védettségi igazolvánnyal rendelkező pecások éjszaka is kint maradhatnak, így még nagyobb eséllyel csalhatják horogra a…

Életmód

„Tisztítsuk meg az országot!”

A Pályázati Felhívás célja, hogy Magyarország Kormányának Klíma- és Természetvédelmi Akciótervében foglaltak alapján sor kerüljön az ország területén elhagyott, vagy jogellenesen elhelyezett hulladék felszámolására,…

Magyar település

Légpuskával lőttek meg egy gólyát: a helyiek tudhatják, ki tette, de félnek beszélni

A Hortobágyi Madárkórházban megoperálták a madarat, így túlélte az esetet.

 

Kategória ajánló