Nemzeti park hírek

Életmód › Nemzeti park

Lelőttek egy jeladóval felszerelt barátkeselyűt Szabolcsban

21.04.28 13:07

Jeladós barátkeselyűt lőhettek le Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (Mme) munkatársai egy bolgár szervezet riasztása alapján kezdték keresni a fokozottan védett madarat, amelynek csak…

Kihajtották a mezőhegyesi méneseket

21.04.26 08:28

Látványos esemény, amikor Szent György napján először hajtják ki téli szálláshelyeikről az állatokat.

Nyitnikék

21.04.24 12:13

Ebben a kis írásban, szavamat rá, nem lesz politika. Kihajtom a sorok közül, mint pásztorember a gulyát a legelőre ma, Szent György napján.

Lotyósneffektől hangos a Csanádi puszta

21.04.24 06:16

A Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületének mocsaras, tocsogós gyepein ezekben a napokban is több száz nagy goda tartózkodik.

Ritka fészkelők otthona a Bihari-sík

21.04.21 14:55

A hűvös tavaszkezdet ellenére már több madárfaj egyedei a költési időszakra készülnek.

A(z) "Nemzeti park" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Életmód

Megmentenék a súlyosan veszélyeztetett csimpánzokat

A Bafing folyó mentén elterülő nemzeti park létrehozásával akarják megmenteni a súlyosan veszélyeztetett csimpánzokat Guineában.

Magyar település

Mindenki beoltatta magát, így védik a vendégeket a Balatonnál

Nagyon jó szezonra számítanak az Origo által megkérdezett balatoni hotel- és étteremvezetők, és ugyanezt mondták a balatonföldvári kilátónál is.

Életmód

„Tisztítsuk meg az országot!”

A Pályázati Felhívás célja, hogy Magyarország Kormányának Klíma- és Természetvédelmi Akciótervében foglaltak alapján sor kerüljön az ország területén elhagyott, vagy jogellenesen elhelyezett hulladék felszámolására,…

Esemény

140 éve egymásért! – Kerek évfordulót ünnepel a Magyar Vöröskereszt

Hazánk legnagyobb humanitárius szervezete 2021. május 16-án ünnepli fennállásának 140. évfordulóját. 1881-ben ezen a napon alakult meg a Magyar Nemzeti Múzeumban a Vörös-kereszt Férfiegylete, mely másnap a Magyar…

 

Kategória ajánló