Nemzeti park hírek

Életmód › Nemzeti park

Programokkal népszerűsítik a barlangokat

Tegnap 14:49

Idén is megrendezik a barlangok hónapját márciusban, a kampány ideje alatt kedvezményes jegyárakkal, különleges programokkal várják az érdeklődőket a nemzeti parkok - mondta el Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a Baranya megyei…

Helyreállították az Apor téri gólyafészket

20.02.26 16:34

  Csütörtök reggel a Körös-Maros Nemzeti Park és az áramszolgáltató szakemberei helyreállították azt a gólyafészket, mely még tavaly sérült meg. A fészek nagy része leomlott, majd a vezetékre esett, így a hamarosan visszatérő madarak nem tudták…

Márciusban ismét megrendezik a Barlangoljunk! kampányt

20.02.26 14:19

Különleges programokat és kedvezményes belépőket kínál Magyarország 10 nemzeti parkja egész márciusban a Barlangoljunk! kampány keretében.

Tavaszi a hangulat a Kis-Sárréten

20.02.25 14:58

A szokatlanul enyhe időjárás hatására már február közepén változatos, kora tavaszi madárvilág gyűlt össze a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén. A legtöbb északi vendég még itt tartózkodik, de már megjöttek az első tavaszi hírnökök is.

Felfedeztek egy csigafajt, és Greta Thunbergről nevezték el

20.02.21 12:13

Különleges felfedezést tettek a holland Taxon Expeditions által szervezett túrán a felfedezők Bruneiben: egy új csigafajt találtak az Ulu Temburong nemzeti parkban. Az új csigafajta Greta Thunberg nevét viseli, hivatalosan

Idén is webkamerán leshetünk bele a gemenci fekete gólyák életébe

20.02.20 15:22

Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete, melyek Afrikából visszatérve várhatóan napokon belül elfoglalják az ártéri erdőben bekamerázott fészküket.

Nyílik a tavaszi tőzike (Leucojum vernum)

20.02.20 14:58

Három fajtt különböztetjük meg: a tavaszi tőzike, a nyári tőzike, amely májustól júniusig nyílik, magassága 40 cm, és az őszi tőzike, amely szeptembertől nyílik és mindössze 10–20 cm magas.

Orvvadászok csapdájából mentett elefántborjú

20.02.19 15:25

Khanysiát, az öt hónapos albínó elefántot orvvadászok csapdájából szabadították ki a Kruger Nemzeti Park déli részén.

A(z) "Nemzeti park" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Életmód

Különleges programokkal népszerűsítik a barlangokat márciusban

Idén is megrendezik a barlangok hónapját márciusban, a kampány ideje alatt kedvezményes jegyárakkal, különleges programokkal várják az érdeklődőket a nemzeti parkok – mondta el Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a…

Életmód

Orrszarvú madár és viperagyík is lehet természetvédelmi ikon, nem csak a cuki panda

Tudósok szerint kevéssé ismert állatokkal is kampányolni kell a jövőben ahhoz, hogy a lehető legtöbb pénz gyűljön össze a kihalás fenyegette fajok védelmére.

Nagyvilág

Távozni kényszerült Shane Tusup

Shane Tusup és versenyzői nem kaptak lehetőséget, hogy a Duna Arénában edzenek.

Magyar település

Tasnádi állami pénzből építheti balatonlellei panzióját

Az egykori III/II operatív tiszt 286 millió forintot kért a Magyar Turisztikai Ügynökségtől.

 

Kategória ajánló