Nemzet Művésze hírek

Közélet › Nemzet Művésze

Elhunyt Kő Pál

20.06.09 14:08

Életének 80. évében elhunyt Kő Pál Kossuth-díjas szobrász, a nemzet művésze – tudatta fia, Kő Boldizsár hétfőn Facebook-oldalán. A Munkácsy- és Prima Primissima-díjjal is kitüntetett művész néhány nappal 79. születésnapja után, hétfőre…

Meghalt Fekete György

20.04.15 16:36

Életének 88. évében meghalt Fekete György belsőépítész, iparművész, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnöke - tudatta az MMA szerdán az MTI-vel.

Meghalt Fekete György

20.04.15 16:25

Életének 88. évében meghalt Fekete György belsőépítész, iparművész, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnöke - tudatta az MMA szerdán.

Meghalt Fekete György, a nemzet művésze

20.04.15 16:25

A Kossuth- és Munkácsy Mihály-díjas belsőépítész művészeti alkotómunkája a belsőépítészet csaknem minden területét átfogta.

89. születésnapját ünnepli Novák Ferenc

20.03.27 14:48

Ma töltötte be 89. évét Novák Ferenc Kossuth-díjas koreográfus, rendező, a Nemzet Művésze.

Bodrogi Gyulának hatalmas fájdalom, hogy a barátját elveszítette - Százak kísérték utolsó útjára Csukás Istvánt

20.03.08 19:40

Utolsó útjára kísérték Csukás Istvánt (†83). A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas magyar írótól rokonai, barátai, pályatársai és tisztelői vettek végső búcsút a Farkasréti temetőben szombaton.

Nem veszi át a Magyar Filmakadémia életműdíját Szabó István

20.02.26 13:31

Nem veszi át Szabó István, a nemzet művésze a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíját - derül ki az egyesület elnökségének szerdai közleményéből.

"Újabb meséket szeretnék írni" - drámai részletek Csukás István utolsó napjairól

20.02.25 13:10

A legendás meseíró, akiknek művein generációk nőttek fel, távozott az élők sorából. Értesülésünk szerint a Kossuth- és Prima Primissima-díjas Nemzet Művésze kórházban volt, amikor elhunyt. A Blikk értesülései szerint Csukás már másfél hete…

A(z) "Nemzet Művésze" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Saját halottjának tekinti Kő Pált az Emberi Erőforrások Minisztériuma

Életének 80. évében hunyt el a a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar szobrászművész, egyetemi tanár

Esemény

Csütörtökön vesznek végső búcsút Bertók László költőtől

Szeptember 24-én, csütörtökön 14 óra 30 perckor vesznek végső búcsút Bertók László Kossuth-díjas magyar írótól, költőtől, a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) alapító tagjától a Pécsi Központi Temető díszterén - közölte a Jelenkor…

Kultúra és szórakozás

Új köteteket jelentetett meg az MMA Kiadó

Tizenöt új kiadványt, köztük a Sára Sándor életművét bemutató albumot, valamint Cs. Szabó László és Szilágyi István kötetét jelentette meg a Magyar Művészeti Akadémia és az MMA Kiadó a hagyományos formában elmaradó 91. Ünnepi…

Ismert személy

Újabb magyar klasszikus a cannes-i filmfesztivál válogatásában

Jancsó Miklós Szegénylegények, Makk Károly Szerelem, Fábri Zoltán Körhinta, Bacsó Péter A tanú című alkotásait követően idén Sára Sándor Feldobott kő című filmje került be a Cannes Classics programjába.

 

Kategória ajánló