Nemzet Művésze hírek

Közélet › Nemzet Művésze

Mitől volt más Törőcsik Mari, mint a többi színésznő? – Bodrogi Gyulával emlékezünk

21.05.02 09:32

Április 22-én vettek végső búcsút Törőcsik Maritól. A Heti Napló stábja hajdani férjével, barátjával, Bodrogi Gyulával emlékezett meg a Nemzet Színészéről. A főiskolás diáklányból egycsapásra lett sztár, akiről Londontól New Yorkig írtak a lapok.

Elhunyt Soproni József

21.04.26 10:31

Kilencvenéves korában szombaton elhunyt Soproni József, a Zeneakadémia volt rektora, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas zeneszerző-zenepedagógus, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professor…

Mindig rajongtam érte! – Eszenyi Enikő Törőcsik Mariról

21.04.17 12:34

A Mandiner megkereste Eszenyi Enikő Kossuth-díjas színésznőt, a Vígszínház volt igazgatóját, aki megrendülten idézte fel emlékeit a ma reggel elhunyt Törőcsik Mariról.

Elhunyt Törőcsik Mari

21.04.16 10:28

A nemzet színésze és a nemzet művésze, a magyar színjátszás felejthetetlen alakja.

Elhunyt Törőcsik Mari

21.04.15 14:28

Nyolcvanöt éves korában elhunyt Törőcsik Mari. A háromszoros Kossuth-díjas színésznő, aki aki 2017-ig aktívan dolgozott, már évek óta gyengélkedett, egy hónapja került ismét kórházba. Ma hajnalban a szervezete feladta a harcot.

Ma lenne 85 éves Süsü megalkotója

21.04.02 09:04

Csukás István, aki megalkotta Süsü sárkányt, Mirr-Murrt, Pom Pomot, Gombóc Artúrt és társaikat, Kossuth-, József Attila- és Prima Primissima díjas költő, író, a nemzet művésze 1936. április 2-án lenne 85 éves.

Orbán Viktor: Hálásak vagyunk Gyulai Líviusznak, hogy képeivel pozitív világlátást sugárzott

21.03.18 13:21

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fejezte ki együttérzését a gyászoló családnak Gyulai Líviusz Kossuth-díjas grafikusművész, a nemzet művésze halála kapcsán – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes…

A(z) "Nemzet Művésze" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Bodrogi Gyula vallomása: “Törőcsik Mari csuda, csuda kis leány volt”

Április 22-én vettek végső búcsút Törőcsik Maritól, hajdani férje, barátja, Bodrogi Gyula az ATV Heti Napló stábjának így emlékezett rá. Törőcsik Marit életének 86. évében, hosszas betegség után április 16-án hajnalban érte a halál. A Nemzet…

Esemény

Bangó Margit 25 éves unokája is nagyon beteg lett. Rettenetesen nehéz napokon van túl a művésznő

Bangó Margit szerettei is megküzdöttek a koronavírussal. A Kossuth-díjas énekesnő sokáig aggódott egyetlen lánya, Marika gyermekeiért, akik közül ketten is elkapták a betegséget. Fiúunokáját, a huszonöt éves Ricsikét viselte meg…

Kultúra és szórakozás

Ő lett az új nemzet színésze

Kedd délután megszületett a döntés, megvan az új nemzet színésze. A szokásjog dominált, ugyanis színésznőt választottak Törőcsik Mari után a tagok.

Ismert személy

Ő lett az új nemzet színésze

Kedd délután megszületett a döntés, megvan az új nemzet színésze. A szokásjog dominált, ugyanis színésznőt választottak Törőcsik Mari után a tagok.

 

Kategória ajánló