NASA hírek

Tudomány › NASA

A NASA egyik legújabb képén megtekinthetjük a Mars "kék dűnéit"

21.04.15 12:02

A Marsot más néven vörös bolygóként emlegetjük a felszínén található vaspor miatt, azonban a NASA egyik újabb képén a világoskék árnyalja a vörös dűnéket.

A legtöbb androidosnak jobb processzora van, mint a Nasa marshelikopterének

21.04.15 11:13

Nem flancoljak túl a marsi kiruccanást Mint ahogy mi is beszámoltunk róla a NASA-nak nem lesz egyszerű dolga: 280 millió kilométer távolságból kell a marshelikopterük szoftverét frissíteni. Az Ingenuity próbarepülése másodjára marad…

Szoftverfrissítés miatt csúszik az Ingenuity marsi helikopter első repülése

21.04.15 10:28

A NASA Perseverance roveréről két hete talajra bocsátott drónhelikopternek az előzetes tervek szerint hétfőn fel kellett volna szállnia, ám a művelet egy szoftverhiba miatt még várat magára.

Így néz ki a világűr a SpaceX Crew Dragon fedélzetéről

21.04.15 09:37

Az űrkapszulában tartózkodó Mike Hopkins NASA-asztronauta lenyűgöző felvételeket tett közzé, melyet a Nemzetközi Űrállomáson a Japán Űrügynökség (JAXA) asztronautájával, Szoicsi Nogucsival készített.

Megérkezett a Biden-adminisztráció költségvetési kérelme

21.04.10 12:31

Tegnap publikálta a Fehér Ház a NASA számára ajánlott jövő pénzügyi évi költségvetési tervet: a baljós várakozások ellenére a jelenlegi vezetés kitart a NASA hosszútávú tervei mellett.

Magyarázatot találtak a Marson megfigyelt rejtélyes fekete pókokra

21.04.10 12:13

Furcsa, pókszerű fekete foltokat fotózott a Marson a Nasa egyik űrszondája. Kutatók most kísérletben is reprodukálták a képződményeket.

A(z) "NASA" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Tudomány

A kormány kötőféket tesz az önkormányzatokra

Újabb eszköz lesz a kormány kezében arra, hogy nyomást, kontrollt gyakoroljon a helyi önkormányzatokra. Előbb a Magyar Államkincstár, aztán az Állami Számvevőszék is vizsgálhatja egy adott helyi önkormányzat gazdálkodását az…

Közélet

Önakaratán kívül terjeszthette szét az életet a Marson a NASA

Miközben szüntelenül élet nyomai után kutatnak az amerikai űrügynökség szakemberei a vörös bolygón, könnyen elképzelhető, hogy saját maguk juttatták ki az élő mikroorganizmusokat a Mars felszínére.

Közélet

Nézz az égre! Végre eljött az első tavaszi csillaghullás ideje

A Lyridák az év első meteorzápora, ami – csillagászati szakzsargonnal élve – véget vet a meteor aszálynak. Ugyanis január és április közötti nem, vagy csak alig észlelhetünk hullócsillagot az égbolton. Ez a tavaszi meteorraj jellemzően…

Tudomány

Mielőtt felszállna Elon Musk űrrakétájára, a Nemzetközi Űrállomásra is kiruccan a japán divatmágnás

A Hold körüli utazásra még két évet kellene várnia Maezava Juszakunak, ezért idén decemberben meglátogatja az űrállomást.

 

Kategória ajánló