NASA hírek

Tudomány › NASA

Változásokat észlelt a Jupiter mágneses mezejében a NASA űrszondája

Ma 18:04

A felfedezés abban segítheti a kutatókat, hogy jobban megértsék a Jupiter belső szerkezetét és a Föld mágneses mezejében bekövetkező változásokat.

Elképesztő siker! Csilla készíti fel a Holdmisszió űrhajósait

Ma 09:55

A NASA felkérésére egy magyar tudós, dr. Ari Csilla készíti fel azokat az űrhajósokat, akik a Holdra, később pedig a Marsra készülnek – tudta meg a Ripost.

Nem hiszi el, kit küldene a Holdra a NASA

Tegnap 19:28

A történelem során először női asztronauta is meghódíthatja a Holdat! Az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) 2024-re tűzte ki a Hold-misszióját, amelyben most először férfiak és nők vegyesen vesznek részt. A program az Artemis nevet kapta, amely…

Újraindult az űrverseny a Holdért

Tegnap 07:43

Donald Trump amerikai elnök újra embert küldene a Holdra. Azt írta, szeretné helyreállítani a NASA nagyságát, újra megvalósítani a holdutazást, majd eljutni a Marsra is.

Trump növelné a NASA költségvetését, hogy újra embert küldhessenek a Holdra

19.05.14 10:22

Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA jövő évi költségvetésének megemelését kérte a kongresszustól Donald Trump elnök annak érdekében, hogy az Egyesült Államok mihamarabb újra embert tudjon küldeni a Holdra.

A NASA szerint zsugorodik a Hold

19.05.14 08:07

Érdekes magyarázatot találtak a NASA kutatói arra, hogy mi okozhatja a Holdon tapasztalható szeizmikus mozgásokat, lévén a háttérben az égitest folyamatos, ámde lassú ütemű zsugorodása áll. A NASA munkatársai még a hatvanas-hetvenes…

A NASA szerint még a mi életünkben aszteroida fog csapódni a Földbe

19.05.05 08:00

„A dinoszauruszoknak nem volt űrprogramja, nekünk viszont van, és használnunk is kell” – mondta Jim Bridenstine, a NASA igazgatója a Nemzetközi Asztronautikai Akadémia által rendezett bolygóvédelmi konferencián.

Felrobbant a Crew Dragon, a szivárogtatás miatt kirúgással fenyegetik az alkalmazottakat

19.05.02 13:09

A múlt hét során kiszivárgott az internetre egy olyan videó, amelyben a SpaceX Crew Dragonjának felrobbanását vehetjük szemügyre, viszont egészen eddig nem érkezett az esetről hivatalos megerősítés. A NASA most felhívta a SpaceX alkalmazottainak a…

A(z) "NASA" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Tudomány

Íme egy hiánypótló videó arról, mi történik a mézzel az űrben

A következő videóban David Saint-Jacques, a kanadai űrhivatal űrhajósa mutatja meg a Föld lakóinak, hogyan viselkedik a méz súlytalanságban. 

Közélet

Elképesztő siker! Csilla készíti fel a Holdmisszió űrhajósait

A NASA felkérésére egy magyar tudós, dr. Ari Csilla készíti fel azokat az űrhajósokat, akik a Holdra, később pedig a Marsra készülnek – tudta meg a Ripost.

Ország

A Pentagon elismerte, hogy volt UFO-kutatási programja

A Pentagon szóvivője elismerte szerdán, hogy az amerikai védelmi minisztériumnak éveken keresztül volt egy UFO-kutatási programja. Fotó: Youtube Christopher Sherwood a New York Post című lapnak küldött…

Tudomány

Zárt láncú létfenntartás mélyűri missziókhoz

Algával működtetett, fáradhatatlan táplálék- és oxigéntermelő bioreaktort tesztelnek a Nemzetközi Űrállomáson.

 

Kategória ajánló