Nagy Imre hírek

Politikus › Nagy Imre

Nagy Imre az 1956-os forradalom hívévé, majd mártírjává vált

19.01.06 14:26

Mártír miniszterelnökként ismerjük, de pályafutása elején a padlássöprésekért is felelt. Politikai életútja tanulságos és jellegzetesen magyar történet is egyben.

Bármit csinálhat a kormány, az úgysem jó nekik

19.01.03 23:47

Sebes Gábor, publicista, Budafok-Tétény önkormányzati képviselője úgy fogalmazott: a szeretett ellenzékünknek az a taktikája, hogy bármit csinál a kormány azt ellenzi és igyekszik felfújni.

Sajtóklub 2.0: a kommunisták időnként kivégzik egymást

19.01.02 18:47

Ismét epét hányhat az ellenzék, hiszen Nagy Imre szobrát a Vértanúk teréről a két ünnep között eltávolították, mely majd átkerül a Jászai Mari térre, a korábbi Marx- és Engels-szobor helyére. Nagy Imre emlékművének a helyén pedig a vörösterror…

Nagy Imre unokája: szinte ellopták nagyapja szobrát

18.12.30 08:50

Jánosi Katalin szerint jellemző, ahogy elvitték nagyapja szobrát, mint ahogy az is jellemző, hogy az egykori ÁVH-központ közelében akarják újra felállítani majd. Ő nem megy el az újraavatásra. Mint ismert, péntek hajnalban vitték el a Kossuth térrel…

Nagy Imre unokája szerint szinte ellopták a mártír miniszterelnök szobrát, ő nem megy el az újbóli felavatására

18.12.29 14:50

A hét egyik nagy botránya volt, hogy Nagy Imre emlékművét a sötétség leple alatt, péntek hajnalban elvitték a Vértanúk teréről, az RTL Klub Híradója pedig szombaton interjút készített az unokájával, Jánosi Katalinnal, aki elárulta, nem fog részt venni…

A(z) "Nagy Imre" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Politikus

Wachsler Tamás: A Nagy Imre-szobornak kifejezetten jót tett, hogy áthelyezték

A Kossuth tér átépítéséért felelős Steindl Imre Program Nonprofit Zrt. vezérigazgatója szerint túl szűk volt a hely a szobornak a Vértanúk terén.

Politikus

Orbán Viktor: a magyar csak magyarral pótolható

Folytatjuk a migráció elleni küzdelmet, mert ez a világjelenség velünk marad, Afrika épp csak mozgolódik – mondta a kormányfő.

Esemény

A hősökre emlékeztek Jászberényben

Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, a szovjet csapatok bevonulásának 63. évfordulóján a nemzeti gyásznapon az áldozatokra emlékeztek.

Esemény

Elfogtak kilenc embert az Auróra szivárványos zászlójának felgyújtása miatt

A szélsőjobboldaliak október 23-án szedték le és gyújtották fel a zászlót, a rendőrség kihallgatta őket.

 

Kategória ajánló