Nádasdy Ádám hírek

Ismert személy › Nádasdy Ádám

Mesterek hibái – górcső alatt az ismert fordítók rossz húzásai

20.10.27 10:46

Nádasdy Ádám és Horváth Viktor a nagy fordítók tévedéseit vették sorra: voltak ezek között tárgyi tévesztések és hibás stratégiák is.

Szakállas Neptun

20.10.20 13:28

Melegekről, nem csak melegeknek. Megjelent Nádasdy Ádám első novelláskötete a Magvetőnél. Nádasdy Ádámot nem kell bemutatni a magyar olvasóknak. Számos színházban játszották Shakespeare fordításait, lefordította az Isteni színjátékot. Az…

Meleg- És Intimitásirodalom Nádasdy Ádám: A szakállas Neptun

20.07.28 23:40

Nádasdy Ádám A szakállas Neptun című könyve - elsőre talán merésznek tűnő témaválasztása ellenére - nem tűnik sem többnek, sem kevesebbnek egy jól működő prózakötetnél. Éppen ezért nagyon nehéz fő közös pontjuk - a melegség - mentén…

Líra Könyvhét: Beszélgetés Nádasdy Ádámmal és Spiró Györggyel új könyvük kapcsán

20.05.25 17:19

Május 26-án 16 órától A szakállas Neptun című könyvről beszélget Nádasdy Ádámmal Turi Tímea, a Magvető főszerkesztője, 18 órától pedig Spiró Györgyöt kérdezi Malaccal teljes éveink című kötetéről Szegő János, a Magvető szerkesztője a Líra Könyv…

Nádasdy Ádám: Szamárság, hogy romlik a nyelv

20.04.22 15:41

Feloldható-e a szembenállás a magyarok türk eredettudata és finnugor nyelvrokonsága között? És vajon milyen mélyen formálja a járvány vagy a kormánypropaganda a mindennapi beszédünket? Interjú.

Nádasdy Ádám nyerte a 2020-as Aegon Irodalmi Díjat

20.04.22 12:31

„Jól láthatóan lógok itt” című kötetével megújította a magyar líra elmúlással kapcsolatos versbeszédét.

„A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali"

20.01.17 13:19

Örült Karácsony Gergely megválasztásának, Tarlós István neki csalódást okozott – többek között ezt is elárulta a Magyar Hangnak adott interjújában Nádasdy Ádám költő-nyelvész.

Nádasdy Ádám: Visszatérhet a Kádár-kor

20.01.17 11:10

A költő és nyelvész egy friss interjúban mondta el, miért okozott neki csalódást Tarlós István és milyen politikát folytat a Fidesz.

A(z) "Nádasdy Ádám" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Ismert személy

Mesterek hibái – Ismert fordítók rossz húzásai

Nádasdy Ádám és Horváth Viktor a nagy fordítók tévedéseit vette sorra: voltak ezek között tárgyi tévesztések és hibás stratégiák is. A kultura.hu írása.

Márka

Eladja óriási ingatlankomplexumát az Aegon

Nemcsak a közép- és kelet-európai érdekeltségek tervbe vett eladásával, hanem ingatlanértékesítéssel is javítani igyekszik tőkehelyzetén az Aegon NV. Be is jelentettek most egy jókora ingatlantranzakciót.

Kultúra és szórakozás

Szabó Tibor lesz a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója

Jordán Tamásnak, a színház alapító igazgatójának szerződése 2021. január 31-én jár le, a Kossuth-díjas színművész nem indult újra indulni az igazgatói posztért.

Politikus

Újra Tarlós-projektekkel dicsekszik Karácsony

Nem hagyja abba a más tollaival való ékeskedést Karácsony Gergely: a főpolgármester most a Tarlós-érában elkezdett, hat – teljes mértékben a kormány pénzéből megvalósult – családi szabadidőpark átadásával…

 

Kategória ajánló