Múzeum hírek

Kultúra és szórakozás › Múzeum

Magyar kultúra napja - online

21.01.22 09:20

Sajátos az idei magyar kultúra napja a járvány miatt. Országszerte ingyenes, online programokkal várják az érdeklődőket a múzeumok, színházak és hangversenytermek. A legtöbb helyen regisztrációhoz kötött online tárlatvezetéssel, koncerttel vagy előre…

Megkerült Leonardo da Vinci egyik képének ötszázéves másolata

21.01.21 18:59

Leonardo da Vinci Salvator Mundijának, a világ legdrágább festményének 16. századi másolatát kerítette elő az olasz rendőrség, miután ellopták azt egy nápolyi múzeumból.

Járványhelyzet: lazítottak a korlátozásokon Moszkvában

21.01.21 15:53

Moszkvában péntektől ismét megnyitják a múzeumokat és a könyvtárakat, valamint a gyermek szabadidőközpontokat, a színházak, mozik és koncerttermek engedélyezett kihasználtságát pedig 25-ről 50 százalékra emelik.

A magyar kultúra napja 2021-ben is a Nemzeti Múzeumban

21.01.21 01:31

Az ajtó még zárva tart, de ez nem lehet akadály! Tartson velünk 2021-ben is a magyar kultúra napján.

Egyetemista mentette meg Földvár utolsó parasztházát

21.01.20 18:19

A helyi múzeum és az önkormányzat lemond egy műemlékvédelmi jelentőségű épületről, de egy „mezei” egyetemista úgy dönt, magára vállalja a düledező ház felújítását. Megmosolyogtató, naiv kezdeményezésnek tűnik, de eláruljuk: a történet…

Múzeum a vérzivatarban – egyedülálló sorozattal jelentkezik a BTM

21.01.20 16:38

Új sorozatot indít a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) a főváros 1945. évi ostromáról, Múzeum a vérzivatarban címmel, mondta el a részleteket ismertetve az InfoRádiónak a múzeum adattárának osztályvezetője.

Online kultúra napi kiállítás nyílik a Tornyai-múzeumban

21.01.20 15:48

Az elmúlt Vásárhelyi Őszi Tárlat kiemelt díjazott alkotóinak, Szabó Klára Petra, Kármán Dániel és Gresa Márton képzőművészeknek nyílik egyéni kiállítása a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Tornyai János Múzeumban.

Egy képzelt riport a klímaváltozásról: megjelent a 2084

21.01.20 15:48

2084-et írunk. Idős kutatók, tudósok, szakértők, politikai vezetők és humanitárius követek emlékeznek vissza a globális felmelegedés több évtizeddel korábbi kezdeteire, fordulópontjaira és következményeire.

A(z) "Múzeum" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Magyar antropológusok vizsgálják egy Kazahsztánban előkerült hunkori harcos maradványait

Nyugat-Kazahsztánban előkerült hunkori harcos csontvázleletét vizsgálják a Magyar Természettudományi Múzeumban - közölte a Magyar-Turán Alapítvány az MTI-vel hétfőn.

Kultúra és szórakozás

A BMW szakít a hagyományos elkötelezettséggel, mely az EICMA-hoz és az Intermothoz fűzte

Az új élő és digitális formátumok a jövőben egyre inkább előtérbe kerülnek majd a BMW Motorrad tradicionális iparági kiállításokon való megjelenésével szemben. Ez mindenekelőtt azt jelenti, hogy a vállalat szakít azzal a…

Tudomány

Újabb jelentős segítség a gyereküket egyedül nevelő szülőknek

Új szolgáltatásokkal segít az Egyszülős Központ a járvány idején.

Nagyvilág

Sokszervi gyulladást okozhat a gyermekeknek a koronavírus-fertőzés

​Hazánkban is megjelent a koronavírus egyik szövődménye a sokszervi gyulladás, amely főleg a víruson tünetmentesen átesett gyerekeknél alakulhat ki. 

 

Kategória ajánló