Múzeum hírek

Kultúra és szórakozás › Múzeum

Restaurálás a színfalak mögött: vadiúj sorozat indul a Magyar Nemzeti Múzeumban

Ma 09:57

Új sorozat indul a fenti címmel, mely a Magyar Nemzeti Múzeumban folyó különféle, látványos restaurálási munkák titkaiba enged bepillantást.

6000 éves aranyleletek Borsodban

21.03.06 19:27

A miskolci Herman Ottó Múzeum régészei a közelmúltban nem mindennapi tárgyakra bukkantak, egy 6000 éves rézkori temető feltárása során. 6000 éves aranyleletek Borsodban.

Az első szocialista bérházak Hódmezővásárhelyen

21.03.06 14:04

1948-tól, enyhítendő az ipartelepítéseket és a megyeszékhellyé nyilvánítást követően fellépő lakáshiányt, jó pár bérházat építettek Hódmezővásárhely belvárosában – emlékezik meg a Facebookon a Tornyai János Múzeum.

Trianon keserű pohara a Néprajzi Múzeum tárlatában

21.03.06 09:54

Mértanfüzet, laposüveg és fali terítő tanúskodik a Trianon utáni Magyarország fájdalmáról. Alapításának évfordulójához kapcsolódva, csütörtöktől a kényszerű békekötéssel kapcsolatos gyűjteményt tett közzé a Néprajzi Múzeum az interneten.

A védelmi intézkedések nem tudják kompenzálni a természetpusztulást a franciáknál

21.03.06 08:16

A vadon élő állat- és növényfajok mintegy 20 százaléka veszélyeztetett Franciaországban, és a helyzet romlóban van. A vadvilág szerdai világnapja alkalmából a francia Biodiverzitási Hivatal (OFB), a párizsi Természettudományi Múzeum (MNHN)…

Príma nők viszik a prímet

21.03.06 07:09

A Hagyományok Háza különleges ajándékkal készül a nemzetközi nőnapra: három női prímás állt össze egyedülálló koncertre: 3 nő, 3 generáció, 3 különböző életérzést képvisel egy-egy zenei gondolaton belül.

Újabb zománcképek kapnak éjjeli kivilágítást

21.03.05 20:46

Lassan négy hónapja tartanak zárva a Janus Pannonius Múzeum állandó és időszaki tárlatai a járványügyi korlátozások miatt.

Trianon-relikviákkal emlékezik a Néprajzi Múzeum

21.03.05 18:47

Az intézmény minden évben felidézi alapítását, Xántus János 1872. március 5-i igazgatóőri kinevezését.

A(z) "Múzeum" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Restaurálás a színfalak mögött: vadiúj sorozat indul a Magyar Nemzeti Múzeumban

Új sorozat indul a fenti címmel, mely a Magyar Nemzeti Múzeumban folyó különféle, látványos restaurálási munkák titkaiba enged bepillantást.

Kultúra és szórakozás

Ha lemaradtál az idei AgromashExpo-ról, ez a cikk Neked szól!

Szokatlan időpontban, rendhagyó formában, mégis sikeres volt az idei AGROmashEXPO. Magyarország legnagyobb agrárgépipari szakmai rendezvényét a járványhelyzet miatt virtuális formában rendezte meg a…

Tudomány

A nyaralók környékén is fokozott a vírusveszély

A járványhelyzet minden korábbinál komolyabb, a balatoni térség egészségügyi intézményei, orvosai is jobban le vannak terhelve.

Nagyvilág

Folyamatosan foglalt a komáromi kórház kilenc lélegeztetőgépe

A komáromi Agel-kórházban jelenleg 48 Covid-19 pozitív pácienst ápolnak, közülük 9 fő állapota annyira súlyos, hogy lélegeztetőgépre kellett kapcsolni őket.

 

Kategória ajánló