Műtárgy hírek

Gazdaság › Műtárgy

Kisebb a drezdai műkincsrablók zsákmánya, mint elsőre hitték

19.11.26 10:07

A múzeum vezetője szerint az eddig feltételezettnél kevesebb kincset vittek el a hétfői ékszerrablás elkövetői a szász választófejedelmek és királyok palotájának világhírű kincstárából.

Rekordárak a BÁV kétnapos aukcióján

19.11.21 16:22

Több mint 25 millió forintért kelt el egy Fabergé-kiöntőgarnitúra a BÁV őszi aukcióján, amelyen Gulácsy Lajos Romantikus tája mellett Munkácsy Mihály egyik tanulmánya is magas áron cserélt gazdát.

Most ellenőrizheti: tényleg rézből van-e Gábor Áron ágyúja?

19.11.17 08:45

A budapesti Hadtörténeti Intézet és Múzeumban állítják ki hétfőtől a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum egyik leghíresebb darabját, Gábor Áron ágyúját, valamint további hatvan értékes műtárgyat. A múzeum közleményében azt írta: a hétfő…

Soha nem látott hagyatékot árverez el a BÁV

19.11.12 12:16

A modern magyar kerámia megteremtőjének, Gádor Istvánnak egyedülálló hagyatéka kerül árverésre a BÁV 75. Művészeti aukcióján, november 19-én és 20-án a MOM Kulturális Központban. Az eddig soha nem látott anyagban Gádor István legféltettebb…

Gyula Tv Híradó 2019. 11. 08.

19.11.08 18:22

Témák: – 1967-ben kezdődött el a Békési duzzasztómű építése, mely már 50 éve üzemel a Kettős-Körösön. A műtárgy elsősorban öntözés és ipari vízellátás céljából épült, de az évtizedek során számos ökológiai hasznosítás is épült rá. A kerek…

Frei Tamás: Mindent átszámolok magyarra

19.11.08 08:40

Magyarország nem provinciális, de sok magyar ember él szűk látókörű életet – mondja Frei Tamás, akinek új regénye a migrációs válság kulisszái mögé enged bepillantást. De vajon mi lesz a vége az orbáni hintapolitikának? Interjú.

Korszakváltás a magyar műtárgypiacon

19.11.07 14:02

Száznál is több háború utáni és kortárs műalkotás látható a Virág Judit Galéria tematikus aukciós kiállításán. Az 1945 és 2000 között készült alkotások kortárs klasszikusok, többek között Lakner László, Nádler István vagy Keserü Ilona művei.

A(z) "Műtárgy" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Tizenöt év börtön a műkincs csempésző diplomatának

Egyiptomból hordta Olaszországba az ókori leleteket.

Gazdaság

700 millióért keltek el Paul Walker kincsei

A néhai Paul Walker autógyűjteménye 2,33 millió dollárért (700 millió forint) kelt el az arizonai Scottsdale-ben a héten rendezett árverésen.

Kultúra és szórakozás

Csabai sajtótörténeti szenzáció: Sajtófotó kiállítás nyílt a Szegyá-ban

Szerda délelőtt kinyílt a 37. Magyar Sajtófotó Kiállítás békéscsabai blendéje a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium és Kollégiuma (SZEGYA) aulájában. Számtalan fotós kis helyen is elfért.

 

Kategória ajánló