Munkácsy Mihály hírek

Kultúra és szórakozás › Munkácsy Mihály

Megújul két óvoda udvara Pakson

19.02.15 16:25

Aláírták a Paksi Napsugár Óvoda Vörösmarty utcai székhelyóvodája és Munkácsy utcai tagóvodája udvarának felújításáról szóló kivitelezési szerződést.

Andy Warhol-kiállítás lesz Békéscsabán

19.02.04 18:10

A szlovákiai Andy Warhol Modern Művészeti Múzeum gyűjteményéből származó nyolcvan műtárgyat mutatnak majd be a kiállításon.

„Megyek a műterembe játszani”

19.01.18 14:33

elRENDeltetett – ezzel a címmel nyílt kiállítás Gubis Mihály békéscsabai képzőművész munkáiból a Munkácsy Mihály Múzeumban. A 12 éve elhunyt művész idén lenne 70 éves. A tárlat anyagát a múzeum és a család gyűjteményéből állították össze.

A Krisztus-trilógia utolsó darabja is révbe ért

19.01.14 06:56

Több évtizeddel ezelőtt láttam Munkácsy Mihály monumentális festményét, az Ecce Homót a debreceni Déri Múzeumban. A helyiségbe lépve legelőször a látogatók látványa tűnt fel, akik földbe gyökerezett lábbal, megkövülten meredtek a képre.

Debrecen egyik legjelentősebb művészeti értéke a Munkácsy-trilógia

19.01.12 09:29

Történelmi döntés született, amikor a magyar kormány megvásárolta Munkácsy Mihály festményét, a Golgotát – jelentette ki a város polgármestere.

Több százezren nézték meg az Értéktár program műkincseit

19.01.11 11:44

Munkácsy Mihály: Krisztus Pilátus előtt című monumentális festményét 52 681, Barabás Miklós: Petőfi Sándor című portréját negyvenezer érdeklődő látta.

Legyőzte a magyar államot a műgyűjtő: 3 milliárdért vettük meg a Golgotát

19.01.09 18:08

Az állam évek óta próbálta áron alul megszerezni a Munkácsy-trilógia utolsó darabját, minden eszközzel - végül a műgyüjtő győzött.

Hárommilliárdért megvette a kormány a Golgotát

19.01.09 16:17

Gulyás Gergely szerdán bejelentette, hogy a kormány 3 milliárd forintért megvásárolta Munkácsy Mihály Golgota című festményét. Ez azt jelenti, hogy a bíróság májusi döntése után (amivel fontos csatát bukott el a magyar állam a védetté...

A(z) "Munkácsy Mihály" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Különleges Munkácsy-kiállítás a pécsi Zsolnay Negyedben

A legnagyobb és legátfogóbb magánkézben lévő Munkácsy-gyűjtemény 2019. május 17-től november 10-ig tekinthető meg.

Kultúra és szórakozás

A Terror Háza is készül a Múzeumok éjszakájára

Az állandó kiállítás mellett rendhagyó történelemórákkal várja a látogatókat a Terror Háza Múzeum szombaton, a Múzeumok éjszakáján. Ezeken az intézmény történészei tartanak előadásokat, elsősorban a rendszerváltás időszakáról –…

Kultúra és szórakozás

Tanév végi látogatássorozat az Emlékpontban

A tanév utolsó hetében a hódmezővásárhelyi Emlékpontba a város négy középiskolájának hat osztálya látogatott el a közgyűjtemény galériájában látható időszaki kiállítás megtekintésére. A tárlat a száz évvel ezelőtti, az első…

Magyar település

Összeütközött két autó Békés határában

A békési önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat. Két személygépkocsi karambolozott Békés település határában, a Békéscsaba-Gerla felé vezető úton. Az egyik jármű az út menti árokba került. A…

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló