MTA hírek

Közélet › MTA

„Táncolj Viki, búcsúbuli!” – A Várban tüntetett az ellenzék, a tömeg az ÁSZ székháza elé vonul

19.02.10 18:25

Útba ejtették az MTA-t is. Cikkünk folyamatosan frissül!

  A V4-ek közül a magyar mezőgazdaságnak a legnagyobb a részaránya GDP-ben

  19.02.09 10:13

  Nagyon jól teljesít a mezőgazdaság; a visegrádi négyek országcsoporton belül a magyar agráriumnak a legnagyobb a részaránya a nemzeti össztermékben - mondta Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató csoportvezetője szombat reggel az M1…

  Az összes kutatóintézetet elvenné az MTA-tól Palkovics

  19.02.08 19:07

  Az összes kutatóintézetet elvenné a Tudományos Akadémiától az innovációs és technológiai miniszter. Legalábbis az derül ki egy, az Index birtokába került dokumentumból. „A köztestület semmilyen befolyással nem lehet a rendszer…

  Fiatal kutatók nyílt levélben kérik Orbánt, hogy állítsa le Palkovicsot

  19.02.08 17:28

  A külföldről hazatérő fiatal kutatókat támogató Lendület-program nyertesei arra kérik Orbán Viktort, hogy sürgősen állítsa le az MTA "rohamléptekben történő és nem kellően átgondolt" átalakítását, mert létbizonytalanságba taszítja a kutatást.

  Élőlánccal a tudomány és az Akadémia védelméért

  19.02.08 13:31

  Az MTA Dolgozóinak Fóruma jövő kedden, február 12-én élőláncot szervez a Magyar Tudományos Akadémia épülete köré, hogy ezzel is próbálja védeni az intézmény veszélybe sodort autonómiáját. A szervezők várják a támogatók megjelenését.

  Kifilézné Palkovics az Akadémiát

  19.02.08 10:52

  Teljesen kiszerveznék a kutatóintézeteket az új terv szerint, egyeseket meg is szüntetnének, az MTA egyszerű köztestületnek maradna meg.

  A(z) "MTA" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
  Keresés

  Kapcsolódó képek

  Kapcsolódó témák

  Közélet

  Elhunyt Kovács Sándor Iván irodalomtörténész

  A Magyar Tudományos Akadémia tagja, az ELTE tanára, a Tiszatáj, a Kortárs, az Irodalomtörténet és az Irodalomismeret folyóiratok szerkesztője 83 éves volt.

  Politikus

  Közös vállalkozást hozott létre a zalaegerszegi tesztpálya és egy osztrák vállalat

  Az együttműködés célja, hogy a létesítmény pénzügyi fenntarthatóságát, jövőbeni hasznosítását a legnagyobb professzionalitás mellett lehessen biztosítani – jelentette be Palkovics László.

  Gazdaság

  ITM: A piaci szintet is „elérheti” az óraadó tanárok bére a szakképzésben

  Az Országgyűlés elfogadta azokat a kiegészítő jogszabály-módosításokat, amelyekkel teljeskörűen megteremtődnek a szakképzési rendszer átalakításának törvényi keretfeltételei – jelentette be közleményben az…

  Ismert személy

  Ide menekül a városi nyüzsgés elől Csuja Imre

  Lovász László még a Csuja Imrét és családját ért tragédia előtt készített interjút a színésszel, a felvétel az akkori hangulatát és terveit tükrözi. A műsorvezető hálás volt, amiért Csuja Imre igent mondott a Lakástalshow-ra, hiszen amikor a…

  Kapcsolódó lap.hu oldalak

     

    Kategória ajánló