Mongólia hírek

Ország › Mongólia

Így éltek a tatárok – időutazás a kánok birodalmába

19.10.04 19:22

Azt hisszük, mindent tudunk a tatárjárásról, pedig még a muhi csata pontos helyszínét sem sikerült megállapítani. A Kutatók Éjszakáján a mongol civilizáció került a középpontba az ELTE BTK-n rendezett előadásokon.

A sztyeppék illata és legendás torokének a Fonóban

19.10.04 08:55

A Huun-Huur-Tu november 17-én érkezik a Fonóba. A türk-mongol együttes a hagyományos tuvai torokének stílus legismertebb képviselője, azé a különös énektechnikáé, mely során egy énekes egyszerre két-három hangot is megszólaltat.

Rohamosan növekszik a vasúti teheráru forgalom Kína és Európa között

19.08.28 20:28

Az idén már kilencszáz, Kínából Európába tartó tehervonat szerelvény haladt át Mongólia területén a mongol államvasutak szerdai közleménye szerint.

Kihalhat a világ egyetlen sivatagi medvefaja

19.08.27 14:43

Mindössze 36 góbi medve élt Mongóliában 2018 végén – közölte hétfőn a Mongol Tudományos Akadémia Általános és Kísérleti Biológiai Intézete.

Fenntartható, zöld beruházásokkal és KKV-kal erősít a Nemzetközi Beruházási Bank

19.06.25 15:50

Budapestre költözött a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB), és ezzel létre jött az első közép-kelet európai központú fejlesztési bank. A bank régiós és hazai tevékenységének középpontjában a fenntartható, zöld beruházások támogatása áll majd, a tagállamok…

Megkéselte ismerősét egy mongol férfi Szarvason

19.06.16 19:05

Vitatkoztak, majd egy késsel megszúrta egyik ismerősét egy mongol állampolgárságú férfi Szarvason. A rendőrség súlyos testi sértés kísérlet miatt büntetőeljárást indított ellene.

300 ukrán és 100 mongol dolgozik a Hankookban

19.05.30 09:05

300 ukrán és 100 mongol dolgozhat a Hankookban. A szakszervezet szerint jól megférnek egymás mellett a magyarok és a vendégmunkások.

A(z) "Mongólia" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Ország

Így éltek a tatárok

A Kutatók Éjszakáján a mongol civilizáció került a középpontba.

Ország

Négyszeresére emelné Trump Japán védelmi díját

Évi 8 milliárd dollárt követel, hogy az amerikai katonák maradjanak az országban.

Ország

Megvédte világbajnoki címét a kick-boxos Rákóczi Renáta

Sikerrel védte meg profi kick-box világbajnoki címét Rákóczi Renáta. A magyar klasszis a budapesti TEK Gálán a WAKO világszervezet profi full-contact világbajnoki övéért rendezett mérkőzésen legyőzte az ukrán Antonina Oszeckát …

Politikus

Magyarország gazdasági együttműködési megállapodást kötött Malajziával

Szijjártó Péter kiemelte: a térségben Malajzia az egyik főszereplő, gazdasága kifejezetten gyorsan nő, egyre vonzóbb beruházási, befektetési célpont a világ legnagyobb vállalatai számára is.

 

Kategória ajánló