Mihail Gorbacsov hírek

Politikus › Mihail Gorbacsov

Meghalt Jazov marsall, a Szovjetunió utolsó hadügyminisztere

20.02.25 10:49

Meg akarta menteni a Szovjetuniót, ezért vett részt a puccsban Gorbacsov ellen, de ezzel siettette a rendszer bukását és a birodalom szétesését. Ahromejev vezérkari főnök öngyilkos lett, mert nem tudta elviselni a Szovjetunió bukását. Dmitrij Jazov 17…

Nato-főtitkár: Emlékeztetőül szolgálnak a berlini fal maradványai

19.11.05 19:40

A fal örökre nyomot hagy Európa arcán - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben, a berlini fal leomlásának 30. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen szerdán.

Gorbacsov: hatalmas veszélyben van a világ

19.11.04 19:55

A Szovjetunió utolsó elnöke szerint a Nyugat és Oroszország közötti feszültség hatalmas kockázatot jelent.

Mihail Gorbacsov: Putyin is meg akarja őrizni a békét

19.11.04 17:01

A hidegháború vége a Nyugat és a Szovjetunió közös győzelme volt, a Krím visszatért oda, ahová tartozik, Oroszország pedig elindult a nyitottság felé vezető úton. Interjú.

Gorbacsov is tart az atomfegyverektől

19.10.18 19:04

A világ a militarizált politika veszélyes korszaka felé sodródik, ezért Moszkvának és Washingtonnak sürgősen nukleáris fegyverzetkorlátozási tárgyalásokat kell kezdeniük - jelentette ki Mihail Gorbacsov.

Az USA felmondta az INF-szerződést

19.08.01 17:03

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár pénteken Brüsszelben bejelentette, hogy ezzel a nappal hatályos lett az Egyesült Államok azon döntése, miszerint kilép a közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló szerződésből (INF).

A(z) "Mihail Gorbacsov" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Politikus

Elhunyt az utolsó szovjet védelmi miniszter, a Gorbacsov elleni puccs kulcsembere

A világháborús veterán Jazov 1987 májusától 1990 augusztusáig állt a szovjet védelmi tárca élén. Miniszterként az afganisztáni kivonulás mellett a fegyveres erők fejlesztésében szerzett érdemeket. A hadsereg mellett figyelemre méltó…

Tudomány

Az atombombatesztek hatásai révén állapították meg a cetcápák korát

A világ legnagyobb halát fokozottan veszélyezteti a túlhalászat.

Közélet

II. Erzsébet: gyász és fájdalom vár a britekre

Önfegyelmet és elszántságot vár az angoloktól a koronavírus-járvány idején a brit királynő. II. Erzsébet nemzethez intézett beszédét vasárnap este sugározzák a BBC-n, a felvételt korábban rögzítették.

Politikus

Bizakodó az amerikai elnök a vírus elleni harcot illetően

Donald Trump derűlátóan nyilatkozott a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket irányító munkacsoport sajtókonferenciáján.

 

Kategória ajánló