Mezőgazdaság hírek

Gazdaság › Mezőgazdaság

Nagy István: Felkészülten kell reagálni a klímaváltozásra

19.09.05 21:12

Az agrárium az éghajlatváltozásnak leginkább kitett ágazat, ezért az Agrárminisztérium (AM) igyekszik felkészülten reagálni a klímaváltozás negatív hatásaira – jelentette ki az agrárminiszter.

Széles körben teszik megismerhetővé a legújabb technológiákat

19.09.05 18:25

Rohamos ütemben fejlődnek az agrártechnológiák, éppen ezért fontos feladata a kormányzatnak, hogy meggátolja a gazdák közötti „digitális szakadék” kialakulását –hangsúlyozta Feldman Zsolt a SMARTFARM megnyitóján.

Nagy István: A magyar mezőgazdaságban a jelenleginél 60 százalékkal nagyobb termelési potenciál van

19.09.05 17:37

Az agrárvállalkozások akkor lehetnek versenyképesek, ha gyakorlatukba átültetik a legkorszerűbb agrár-megoldásokat, ezért a jövő a precíziós gazdálkodásé – hangsúlyozta az agrárminiszter.

Beindult Bábolna

19.09.05 15:29

Hajnal óta pörög mindenki a 32. Bábolnai Gazdanapok teljes területén, hogy kapunyitásra minden tökéletes legyen. Végre elindult a négynapos gépünnep.

Átalakult a nagy agrárcég: ezt a változást a magyar termelők is érezni fogják

19.09.05 12:46

A Corteva Agriscience, a DowDuPonttól levált, június 3-tól önálló mezőgazdasági vállalat (NYSE: CTVA) bemutatta magyarországi tevékenységét. A Corteva Agriscience jelenleg is fejlesztés alatt álló szegedi kutatóállomásán a kukorica és napraforgó…

Váratlan előrejelzés jött a gabonatermésre

19.09.05 12:01

Olcsóbb lett a búza és kukorica, bőséges gabonatermés várható – adta hírül az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) a mai napon.

Két alkalommal lesz permetezőgép-felülvizsgálati alapképzés szeptemberben

19.09.05 11:19

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Mezőgazdasági Gépesítési Intézet (Naik Mgi), valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2019 szeptemberében meghirdeti a növényvédelmi szakemberek számára a…

A(z) "Mezőgazdaság" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Gazdaság

IV. Szántóverseny Fertőszentmiklóson

Szeptember 21-én került megrendezésre Fertőszentmiklóson a IV. Szántóverseny a helyi gazdakör szervezésében. Az eseményt Dr. Nagy István agrárminiszter nyitotta meg.

Gazdaság

Már nem keverhető antibiotikum a haszonállatok takarmányába

Ismeretterjesztő és szemléletformáló programot és az ehhez kapcsolódó tematikus honlapot indított el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és az Agrárminisztérium Meddig hat? címmel. A kampány célja…

Politikus

IV. Szántóverseny Fertőszentmiklóson

Szeptember 21-én került megrendezésre Fertőszentmiklóson a IV. Szántóverseny a helyi gazdakör szervezésében. Az eseményt Dr. Nagy István agrárminiszter nyitotta meg.

Nagyvilág

Petrícek: minden állam meghatározhatja energetikai portfólióját

Energetika tekintetében nincs egyetértés az Európai Unió tagállamai között.

 

Kategória ajánló