Mezőgazdaság hírek

Gazdaság › Mezőgazdaság

Deutsch: Havi kilenc eurót megér az európai jövő

20.02.12 18:22

Ursula von der Leyen több, a klímaváltozás elleni harcra felhasználható pénzt, Weber a befizető országok körüli viták befejezését, Ciolos szigorú jogállamisági kereteket szeretne – hangzott el szerda délelőtt az Európai Parlamentben.

A Szent István Egyetemen is megalakult a Területi Innovációs Platform

20.02.12 14:10

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal szervezésében, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával tavaly októberben indult útjára a Területi Innovációs Platformok (TIP) kezdeményezése.

A gazdálkodás folyamatos fejlesztéseket és együttműködést igényel

20.02.12 11:31

A világ mezőgazdasága intenzíven fejlődik, egyre modernebb technológiát alkalmazva egyre koncentráltabb, egyre nagyobb méretű gazdaságok alakulnak. A magyar gazdálkodóknak ebben a versenyhelyzetben kell helytállniuk. Eredményesebb,…

Mínuszban az agrártermékek árai

20.02.12 03:39

A búza 2,1, a kukorica 0,2, a szójabab pedig 0,1 százalékkal került kevesebbe Chicagóban. Európában is rossz volt a hangulat, a malmi és takarmánybúza, a repce és a szójabab ára is csökkent.

Eltűnnek a tojóketrecek a szlovák farmokról

20.02.11 19:11

A szlovák tojástermelők döntésének a fogyasztók minden bizonnyal nem fognak örülni, az átállás ugyanis jelentős drágulást von maga után.

Az Év Agrárembere kitüntető díj elnyerése Juhos Csabát is váratlanul érte

20.02.11 18:22

Juhos Csaba, a keceli Fresh Fruit TÉSZ alapítója, elnöke kapta Az év agrárembere verseny Kertészet kategóriájában az első díjat. Szombaton tíz kategóriában adták át az elismeréseket Egerben.

A precíziós gazdálkodásra való átállás fokozatos, ebben a kisebb vállalkozások is részt tudnak venni

20.02.11 17:36

A digitális, precíziós gazdálkodásra való átállás fontosságáról beszélt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára hétfőn Veresegyházán, a PREGA Konferencia sajtótájékoztatóján.

Agrár roadshow-t rendeztek Vásárhelyen

20.02.11 16:25

Nagy érdeklődés kísérte az Agrárközösség-NAIK hódmezővásárhelyi roadshowját kedden. A rendezvényt nyolcadik alkalommal szervezték meg a megyei jogú városban – írja a Délmagyar.

A(z) "Mezőgazdaság" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Mi lesz a drón jövője?

A mezőgazdaságban is folyamatos az innováció, az adatelemző programok javulása és az adatszerzés lehetőségeinek kibővülése.

Gazdaság

Már csak egy hétig lehet jelentkezni a méhegészségügyi támogatásra

Az Agrárminisztérium a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez igénybe vehető támogatás első évi sikere után 2020-tól megduplázta a támogatás összegét, amely 500 forint/méhcsaládról 1000…

Politikus

Nagy István: az új "zöld" szabályokból még jól is kijöhetünk

Nagy István szerint ha megfelelő irányba visszük el a tárgyalásokat, akkor a Green Deal és Magyarország célkitűzései egybeeshetnek. A fás és vizes élőhelyek reális eséllyel képezhetik a program részét, márpedig Magyarország…

Nagyvilág

A kohézió barátai, a takarékos négyek és egy megoldhatatlannak tűnő feladvány

Újabb két-, illetve többoldalú tanácskozásokkal folytatódott Brüsszelben az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek rendkívüli találkozója, amelyen a 2021 és 2027 közötti időszakra szóló, hosszú távú…

 

Kategória ajánló