Mezőgazdaság hírek

Gazdaság › Mezőgazdaság

Stratégiai együttműködés az élelmiszerlánc-biztonság digitalizációjának előmozdítása érdekében

21.04.09 11:07

Újabb mérföldkőhöz érkezett az Agrárminisztérium, az Élelmiszerlánc-felügyelet és az Állatorvostudományi Egyetem közötti együttműködés, amelynek célja a magyar állategészségügy, a magyar agrárium és ezáltal a magyar vidék sikere.

„A gazdálkodó ember az egyik legnagyobb környezetvédő”

21.04.09 10:55

Győrffy Balázs elmondta, a magyar agrárium a járvány idején bizonyította életképességét, és soha nem látott források jutnak az ágazatnak a következő években.

Megérkeztek a friss magyar zöldségek – ezekkel bővült a kínálat

21.04.09 10:07

A piacokon, üzletekben már nagy mennyiségben kaphatók a hazai termelésű, friss primőr (fóliás illetve üvegházi) zöldségek: paprika, paradicsom, retek, uborka, fejes saláta, zöldhagyma, sárgarépa – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági…

Repkednek a milliárdok – az állattartók sem maradnak ki

21.04.09 09:40

Történelmi mértékű fejlesztési program keretében erősítjük meg a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart, valamint a vidéki térségek gazdaságát – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Füzesabonyban, a K 64 Farm Mezőgazdasági…

Megugrott az eladott új traktorok száma az első negyedévben

21.04.09 07:40

Az idei első negyedévben 788 új traktort helyeztek forgalomba Magyarországon, ez 17 százalékkal haladta meg az előző év első három hónapjában regisztrált 675-ös értéket. Az Agroinform.hu mezőgazdasági piacterén ugyanebben az időszakban 24…

Új lendületet kaphat az agrárexport

21.04.08 17:13

A hazai mezőgazdasági termelés, feldolgozás, és az élelmiszeripar a következő hét évében soha nem látott mértékű forráshoz jut.

Több pénz került a termelők számláira

21.04.08 16:19

Az agrár- és vidékfejlesztési kifizetések összege 2017 óta dinamikusan ­emelkedik, 2020-ban az előző évinél 10,8 százalékkal lett magasabb, és elérte a 918,9 milliárd forintot.

Tűzgyújtásra buzdítja a gazdákat az agrárminiszter a tilalom ellenére

21.04.08 13:04

Nagy István szerint az aszály és a koronavírus-járvány mellett a gyümölcstermelőknek a fagyokkal is meg kell birkózniuk.

A(z) "Mezőgazdaság" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Agrárminisztérium: érdemes élni a fejlesztési pályázatok lehetőségével

A hazai élelmiszeripar a következő években példátlan mértékű forráshoz jut, amelynek köszönhetően komoly fejlesztések várnak az ágazatra.

Politikus

Védettségi igazolvány: Nagy rizikót vállalnak egyes szálláshelyek

Hiába a súlyos bírság, egyes szállásadók védettségi igazolvány nélkül is fogadják a vendégeket.

Tudomány

Itt a pánikvásárlás és boltzár hatása: a járvány árnyéka rávetül a vásárlásra

Öt százalékkal csökkent a gazdasági teljesítmény, 58 százalékkal visszaesett a kereskedelmi szálláshelyeken töltött vendégéjszakák száma, valamint 11 százalékkal a járműgyártási volumen, miközben 34 százalékkal több lakás…

Nagyvilág

Nem alszik éjszakánként Bangó Margit: ez az oka

A koronavírus-járvány okozta szünet sem hozott változást Bangó Margit napi rutinjában, aki elárulta, csak hajnalban tud nyugovóra térni a sok évnyi koncertezés miatt.

 

Kategória ajánló