Mezőgazdaság hírek

Gazdaság › Mezőgazdaság

Biopolimerek bomlását vizsgálja a Mate

21.04.22 14:10

A szennyezett csomagolóanyagok komposztálása egyre elterjedtebb a körforgásos gazdálkodás révén. Ennek apropóján Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (Mate) egy speciális kísérlet során mintegy 70 000 kg biológiailag bontható műanyagot…

Az Év Agrárembere 2020 döntőse: Dr. Farkas Alexandra

21.04.22 13:28

Dr. Farkas Alexandra segítségével fénysorompó védőrendszer épült, amivel a kivilágított hidaknál jelentősen csökkenthető a dunavirág kérészek pusztulása.

Hársfákat ültetett a Föld napja alkalmából Nagy István agrárminiszter

21.04.22 09:28

Faültetéssel hívta fel a figyelmet a Föld napjára Nagy István agrárminiszter. A tárcavezető a közösségi oldalára feltöltött videóban arról beszélt, hogy egy bolygónk van, cselekedeteink pedig nem csak a mára, hanem a holnapra is kihatnak.

Az Év Agrárembere kitüntető díj Állattenyésztés kategória döntősei!

21.04.22 08:55

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Agrotrend Csoport által megszervezett kitüntető díj átadása, amelyet azok a hazai, mezőgazdaságban dolgozó szakemberek kaphatnak, akik a 10 kategória valamelyikében alkottak maradandót. Az Év…

Agrárminiszterek tapasztalatcseréje a Közös Agrárpolitikáról

21.04.22 06:10

A Visegrádi Együttműködés négy országa: Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország, valamint további négy meghívott: Bulgária, Horvátország, Románia és Szlovénia agrárminiszterei videokonferencián tárgyaltak többek között a Termőföldtől…

Az Év Agrárembere 2020 döntőse: Derdák Gábor

21.04.22 01:46

Derdák Tamás doktorandusz hallgatóként a precíziós szaktanácsadás témakörét kutatja, emellett édesapjával közösen vezeti 50 hektáros gazdaságukat.

Ha minden jól megy, júniusban megrendezi a Szántóföldi Napokat az agrárkamara

21.04.21 17:43

Amennyiben az akkor érvényben lévő járványvédelmi előírások lehetővé teszik, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megrendezi a 2021. június 9-10-re tervezett NAK Szántóföldi Napok szabadtéri agrárszakmai kiállítást.

Ritka fészkelők otthona a Bihari-sík

21.04.21 14:55

A hűvös tavaszkezdet ellenére már több madárfaj egyedei a költési időszakra készülnek.

A(z) "Mezőgazdaság" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Gazdaság

A városi életminőség javítására hívja fel a figyelmet az agrárminiszter

A videóban az Agrárminisztérium erkélyén gyümölcsfákat helyeztek el.

Politikus

Megint bejelentkezett egy világsztár a Gyulai István Memorialra

Gyulai Memorial - Újabb világbajnokok a mezőnyben

Tudomány

Portói csúcs: arccal India felé

A koronavírus-helyzettel, a járvány utáni gazdasági újjáépítéssel és az Európai Unió és India kapcsolatával foglalkoztak az uniós állam- és kormányfők két napos informális találkozójukon.

Nagyvilág

Portói csúcs: arccal India felé

A koronavírus-helyzettel, a járvány utáni gazdasági újjáépítéssel és az Európai Unió és India kapcsolatával foglalkoztak az uniós állam- és kormányfők két napos informális találkozójukon.

 

Kategória ajánló