Méz hírek

Gazdaság › Méz

A méhészetek jövőjét is kiemelten szolgálják a támogatások

19.06.20 13:56

A termelés fenntarthatóságát és versenyképességét szolgálja az a mintegy hat milliárd forintos támogatás, amelyet a méhészet a következő három évben kaphat – mondta Nagy István agrárminiszter az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Kidobott műanyagból készül üzemanyag a szomszédban – megnéztük

19.06.20 10:02

Magyarország leggyorsabb villanyautó-töltőjét érintve kerestük fel azt a schwechati olajüzemet, amelynek vezérlőközpontja elvileg akkor sem sérül meg, ha terroristák repülővel zuhannak rá. És ahol egyebek mellett méz is készül.

Megemeli a méhészek támogatását az Európai Bizottság

19.06.17 13:59

Az Európai Bizottság 120 millió eurót (38,6 milliárd forint) biztosít az Európai Unió méhészeti ágazatának támogatására a következő három év folyamán. A finanszírozás 12 millió eurós növekedést jelent a 2017-2019 közötti időszakra nyújtott összeghez…

Nem egy méhész fejében megfordult, felhagy a munkával

19.06.17 07:41

Nem egy méhész fejében fordult meg az utóbbi hetekben, hogy más jövedelemforrás után néz. Ugyanis nem csak a méz alacsony felvásárlási ára sújtja az ágazatot, de az utóbbi idők egyik leggyengébb akácszezonja is.

Nem örülnek a termesztők: borzasztó szezont zárt az akácméz

19.06.07 10:05

Az idei az elmúlt harminc év egyik legtragikusabb akácszezonja a méhészeknek. Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke egyenesen mézkatasztrófáról beszélt pár napja. Nemcsak a gyenge termés okoz gondot a szakmának, de…

Egyre több méhész gondolkodik azon, hogy felszámolja az állományait

19.06.01 06:13

Kevesebb méz lesz a piacokon itthon. A hideg és a rengeteg eső miatt a méhek ugyanis nem szívesen hagyják el a kaptárakat. Pedig szükség lenne rájuk: a legnépszerűbb mézfajta alapanyagát szolgáló akác is most virágzik.

Ertl Péter: a tánc olyan, mint kenyéren a méz

19.05.29 16:07

Az új helyszínen is a korábbiakhoz hasonló színvonalú produkciókat ígér a Nemzeti Táncszínház igazgatója.

Elhunyt Vrábel János

19.05.24 10:58

Hatvanhat éves korában elhunyt Vrábel János, nyugalmazott rajztanár, méhész, Magyar Életfa Díjjal és Népművészet Mestere elismeréssel kitüntetett népzenész és hangszerkészítő mester. A hírt Vrábel fia, Mihály közölte a legnépszerűbb közösségi…

A(z) "Méz" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Németországban nagyon kevés a minőségi méz

A tej és az olívaolaj után a méz a harmadik élelmiszer a világon, amelyet a legtöbbször hamisítanak. Az eredetivel szinte teljesen megegyező méz gyakorlatilag cukorszirup.

Életmód

Németországban nagyon kevés a minőségi méz

A tej és az olívaolaj után a méz a harmadik élelmiszer a világon, amelyet a legtöbbször hamisítanak. Az eredetivel szinte teljesen megegyező méz gyakorlatilag cukorszirup.

Gazdaság

Megint tömegesen hullanak a ragadozómadarak, de most más ok miatt

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület az Agrárminisztériumhoz fordul, mert az elmúlt években újra megemelkedett a gondatlanul kezelt rágcsálóirtó mérgek miatti ragadozómadár-pusztulások száma…

Életmód

Darazsak támadták meg Dani Alvest meccs közben

A mérkőzést is félbe kellett szakítani miatta

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló