Méz hírek

Gazdaság › Méz

600 millió forint támogatást igényelhetnek a magyar méhészek

19.07.03 14:06

A méhészeti tevékenység versenyképesebbé tétele, valamint a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzése érdekében az agrártárca új támogatási konstrukciót dolgozott ki a méhészek számára. A méhészeti ágazatot sújtó…

Fél az EU-Mercosur megállapodástól a hazai baromfiágazat

19.07.02 07:53

A Baromfi Termék Tanács szerint a frissen megkötött szabadkereskedelmi szerződés hatására itthon munkahelyek szűnhetnek meg. De mások mellett a sertéstenyésztők, a méhészek és a marhatartók is rosszul járhatnak.

Nem kedvez a méhészeteknek a forróság

19.06.28 11:44

Az extrém hőség sem kedvez a méhészetnek, mert rövidebb ideig virágoznak a növények, és a méheknek a kaptár hűtésével is foglalkozniuk kell - közölte az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

A napraforgó mentheti meg az idei mézszezont

19.06.27 10:11

A méhészeket sem kímélte a tavaszi időjárás, repcemézet alig hozott az idei szezon, de az akácméz mennyisége is jóval a sokéves átlag alatt alakul.

Ha méhpusztulást tapasztal, azonnal jelezze a Nébih Zöld Számán!

19.06.26 16:26

Hamarosan megkezdődik a napraforgó virágzása, amikor a méhészek gyakran tapasztalják a méhcsaládok gyengülését, pusztulását. Tavaly ebben az időszakban jelentett több méhész is jelentős pusztulást a méhállományban.

Az agrártárca a méhpusztulási esetek jelentését várja a méhészektől

19.06.26 16:08

A bejelentési kötelezettséget törvény is előírja az állattartók részére. A szaktárca tapasztalatai szerint az elmúlt években csupán a méhpusztulási esetek töredékéről tájékoztatták a hatóságokat.

Módosultak a méhtartás regisztrálására vonatkozó előírások

19.06.26 08:41

A méhtartókat is érinti a Tenyészet Információs Rendszerre (Tir) vonatkozó jogszabályi környezet módosulása. A 2018 végén hatályba lépett előírások értelmében egy állattartónak egy tenyészetéhez csak egy tartási hely tartozhat, vagyis minden egyes…

Jövedelempótló támogatást kapnak a méhészek

19.06.25 09:44

Az agrártárca új támogatási konstrukciót dolgozott ki a méhészek számára a méhészeti tevékenység versenyképesebbé tétele, valamint a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzése érdekében – közölte az Agrárminisztérium.

Mégsem maradunk méz nélkül: a hárs még megmentheti az évet

19.06.25 09:05

Az akácmézszezon nagyon rosszul sikerült idén, a folyamatos esőzések miatt alig három napjuk maradt a méheknek a gyűjtésre. Megkezdődött a hársfák virágzása, a méhészek bíznak benne, hogy sikeres lesz a gyűjtés. A megye hétszázötven nagyobb…

Agrárminiszter: A méhészeti termelés versenyképességét szolgálják a támogatások

19.06.21 17:05

A jelenleg futó 2017-2019-es méhészeti éveket lefedő programhoz képest 575 millió forintos növekedést jelent a következő időszakra vonatkozó méhészeti támogatás.

A(z) "Méz" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Németországban nagyon kevés a minőségi méz

A tej és az olívaolaj után a méz a harmadik élelmiszer a világon, amelyet a legtöbbször hamisítanak. Az eredetivel szinte teljesen megegyező méz gyakorlatilag cukorszirup.

Életmód

Németországban nagyon kevés a minőségi méz

A tej és az olívaolaj után a méz a harmadik élelmiszer a világon, amelyet a legtöbbször hamisítanak. Az eredetivel szinte teljesen megegyező méz gyakorlatilag cukorszirup.

Gazdaság

Szerdától indul az EU-s agrártámogatási előlegek kiutalása

E hét szerdán, azaz október 16-án indul a Magyar Államkincstáron (MÁK) keresztül a mezőgazdasági termelőknek nyújtott agrártámogatások előlegfizetése, amely és az első héten mintegy 50 ezer gazdálkodó 50 milliárd…

Életmód

Darazsak támadták meg Dani Alvest meccs közben

A mérkőzést is félbe kellett szakítani miatta

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló