Méz hírek

Gazdaság › Méz

Mégsem maradunk méz nélkül: a hárs még megmentheti az évet

Ma 09:05

Az akácmézszezon nagyon rosszul sikerült idén, a folyamatos esőzések miatt alig három napjuk maradt a méheknek a gyűjtésre. Megkezdődött a hársfák virágzása, a méhészek bíznak benne, hogy sikeres lesz a gyűjtés. A megye hétszázötven nagyobb…

Agrárminiszter: A méhészeti termelés versenyképességét szolgálják a támogatások

19.06.21 17:05

A jelenleg futó 2017-2019-es méhészeti éveket lefedő programhoz képest 575 millió forintos növekedést jelent a következő időszakra vonatkozó méhészeti támogatás.

Kidobott műanyagból készül üzemanyag a szomszédban – megnéztük

19.06.20 10:02

Magyarország leggyorsabb villanyautó-töltőjét érintve kerestük fel azt a schwechati olajüzemet, amelynek vezérlőközpontja elvileg akkor sem sérül meg, ha terroristák repülővel zuhannak rá. És ahol egyebek mellett méz is készül.

Nem egy méhész fejében megfordult, felhagy a munkával

19.06.17 07:41

Nem egy méhész fejében fordult meg az utóbbi hetekben, hogy más jövedelemforrás után néz. Ugyanis nem csak a méz alacsony felvásárlási ára sújtja az ágazatot, de az utóbbi idők egyik leggyengébb akácszezonja is.

Nem örülnek a termesztők: borzasztó szezont zárt az akácméz

19.06.07 10:05

Az idei az elmúlt harminc év egyik legtragikusabb akácszezonja a méhészeknek. Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke egyenesen mézkatasztrófáról beszélt pár napja. Nemcsak a gyenge termés okoz gondot a szakmának, de…

Egyre több méhész gondolkodik azon, hogy felszámolja az állományait

19.06.01 06:13

Kevesebb méz lesz a piacokon itthon. A hideg és a rengeteg eső miatt a méhek ugyanis nem szívesen hagyják el a kaptárakat. Pedig szükség lenne rájuk: a legnépszerűbb mézfajta alapanyagát szolgáló akác is most virágzik.

A(z) "Méz" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Jövedelempótló támogatást igényelhetnek a méhészek

A magyar méhágazat ebben az évben külön figyelmet kap, 2019 a beporzók éve.

Életmód

Jövedelempótló támogatást igényelhetnek a méhészek

A magyar méhágazat ebben az évben külön figyelmet kap, 2019 a beporzók éve.

Gazdaság

Az adminisztrációs terhek enyhítésével is segítik az erdőtelepítést

Az Agrárminisztérium az adminisztrációs szabályok enyhítésével is támogatja az idénre tervezett, 6000 hektárnyi, új erdő telepítését - közölte a szaktárca kedden az Mti-vel.

Életmód

Kutatás 36 országban: 16 százalékkal csökkent a méhcsaládok száma egyetlen tél alatt

Egy nemzetközi, 36 országot érintő kutatás azt mutatta ki, hogy a 2017/18-as tél folyamán a méhcsaládok száma 16 százalékkal csökkent. Okként a klímaváltozást és a rendelkezésre álló szűk táplálékforrást jelöli meg a…

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló