Meteor hírek

Közélet › Meteor

15 percen belül végzett az összes dinoszaurusszal az aszteroida-becsapódás

19.09.14 12:04

Amerikai kutatók készítettek tanulmányt arról, milyen események történtek a dinoszauruszok kihalását eredményező, 66 millió évvel ezelőtti aszteroida-becsapódást követő órákban több ezer kilométeres körzetben.

Két aszteroida is megközelíti a Földet szombaton

19.09.13 17:02

Az egyik aszteroida méretét európai kutatók 370 méteresre becsülik, és hagyományos távcsővel is látni lehet majd a Földről.

Már megint aszteroidák száguldanak el mellettünk

19.09.13 15:47

"Biztonságos távolságot" jelentő 5,6 millió kilométerre fog elhaladni a Föld mellett két közepes méretű aszteroida szombaton - közölte az amerikai űrkutatási hivatal (NASA).

Kisbolygók haladnak el a Föld mellett

19.09.13 15:29

Biztonságos távolságot jelentő 5,6 millió kilométerre halad el a Föld mellett két közepes méretű aszteroida szombaton - közölte a NASA.

Tíz kilométer átmérőjű aszteroida pusztíthatta ki a dinoszauruszokat

19.09.12 11:56

Egy ekkora tömegű égitest becsapódása hatalmas, az egész bolygót megrengető robbanást okoz – mondta egy új tanulmány kapcsán Juhász Árpád geológus.

A(z) "Meteor" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Közélet

Észrevette, hogy szombaton elhaladt mellettünk két aszteroida?

Pedig hajnalban és koradélután bizony csendben elsuhantak.

Tudomány

Megfigyelhető lesz a Naprendszeren kívülről érkezett üstökös

Vélhetően decemberben lesz megfigyelhető az a Naprendszeren kívülről érkezett üstökös, amelyet egy amatőr csillagász fedezett fel a Krím-félszigeti Asztrofizikai Obszervatóriumban - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.

Ország

Csütörtökön érkezik hazánkba Kako japán hercegnő

Akisino koronaherceg második gyermekét Áder János államfő és felesége, Herczegh Anita pénteken fogadja díszebéden.

Tudomány

Tudtad? Csillaghulláshoz a rozé megy!

Hamarosan véget ér a nyári vakáció, de még szeretnél összehozni pár felejthetetlen élményt a szabadnapokra? Az alábbi boros programokat mindenképp érdemes kipróbálnod, mielőtt beköszönt az ősz! Nem bánod…

 

Kategória ajánló