Mentális betegség hírek

Életmód › Mentális betegség

Pszichológus: végzetes lehet a mentális problémák rejtegetése

20.12.14 11:38

A mentális problémák rejtegetésének hosszú távon végzetes következményei lehetnek - erre hívta fel a figyelmet Szy Katalin klinikai szakpszichológus hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Szükség van a drogokra az orvostudományban

20.12.04 06:04

A pszichedelikus szerek reneszánszukat élik az orvostudományban, főként a mentális betegségek kezelésében érnek el velük nagy sikereket a kutatók.

A karantén alatt csaknem ötödével nőtt a kábítószer-túladagolások száma az USA-ban

20.10.19 16:43

A szenvedélybetegekkel foglalkozó pszichiáterek úgy látják, hogy a járvány második hulláma alatt fokozódni fog a mentális problémával, függőséggel, szerhasználattal orvoshoz fordulók száma; a legveszélyeztetettebb foglalkozási csoportot ráadásul a…

Lelki elsősegély: az egészség nem egyenlő a betegség hiányával

20.10.10 18:05

Szombaton volt a lelki egészség világnapja. A lelki elsősegély vezetője az InfoRádiónak elmondta, hogy a magyarok minden generációja egyre inkább beszél lelki fájdalmáról a segélyvonalon.

3 mentális betegség, melyet az internetfüggőség jelezhet

20.07.14 16:10

Egy egyetemisták körében végzett, új kutatás szerint az internetfüggőség felhívhatja a figyelmet más mentális betegségekre, mint például depresszióra, szorongásra vagy impulzivitásra.

A(z) "Mentális betegség" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

Végzetes lehet a mentális problémák rejtegetése

Még mindig sokan vannak, akik nem merik felvállalni mentális problémáikat.

Tudomány

Oltás felnőttkorban? Most lenne igazán fontos! – A PTE szakembere a COVID19 oltásokról

A védőoltások a modern orvostudomány legnagyobb vívmányai, amelyek gyermekkorunktól végigkísérik az életünket. Az oltást felnőttkorban általában egzotikus utazás előtt vagy az influenza megelőzésére kapunk, most, a…

Nagyvilág

A magyarok 1,5 százalékát oltották be eddig

Egy hónappal ezelőtt, december 26-án érkezett meg az első szállítmány a koronavírus elleni oltásból Magyarországra

Életmód

Pécsi Breaking Bad: Az amfetaminnal kereskedő dílert és kuncsaftját is elfogták

A Baranya megyei rendőrök elfogtak egy 34 éves aranyosgadányi férfit, aki a gyanú szerint kábítószerrel kereskedett. Vele együtt az anyagot átvevő kábítószer-fogyasztót is előállították, mindkettőjük ellen büntetőeljárás indult –…

 

Kategória ajánló