Menekült hírek

Közélet › Menekült

Trianoni menekültek adatbázisát publikálta az MTA egyik kutatócsoportja

19.06.03 19:07

Több mint 15 ezer névből álló adatbázist publikált az MTA Lendület programjának Trianon 100 Kutatócsoportja Dékány Istvánnal, a Trianoni árvák című könyv szerzőjével együttműködve. Az adatbázis az 1918 és 1928 között Magyarországra érkezett…

Adatbázis készült a trianoni menekültekről

19.06.01 07:25

A 15 ezer név csak töredéke annak a sok embernek, akiknek el kellett hagyni a a szomszédos országokhoz csatolt területeket.

Rákereshet a családjára: felkerült a netre a trianoni menekültek adatbázisa

19.05.31 10:49

Egy több mint 15 ezer névből álló, kereshető adatbázist tett elérhetővé az interneten az MTA Trianon 100 Kutatócsoportja. Ez nemcsak az 1918 és 1928 között Magyarországra érkezett menekültek nevét, de a korábbi lakóhelyüket, foglalkozásukat és a…

Sok migránst mentettek ki a tengerből a máltai hatóságok

19.05.30 16:49

A jó idő beköszöntével várhatóan több százan vállalkoznak a Líbia és Európa közötti kockázatos átkelésre.

A(z) "Menekült" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Közélet

Már 5,6 milliárd eurót fizetett Brüsszel a törököknek a menekültek ellátásáért

Az Európai Bizottság ma új intézkedéscsomagot fogadott el annak érdekében, hogy a Törökországban élő menekültek és befogadó közösségek továbbra is támogatásban részesüljenek az Európai Unió részéről - derül ki a Bizottság...

Közélet

Összesen tizenöt határsértőt kaptak el a határ közelében

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások július 21-én éjjel – egy óra alatt – összesen tizenöt külföldit tartóztattak fel.

Ország

Beletört Gémesi szegycsontjába az olasz pengéje

Az olasz Curatoli úgy eltalálta a döntőbevívásért folyó küzdelemben a magyar kardozót, hogy Decsi András kapitány jobbnak láttáa lecserélni. A férfi párbajtőrözők nem jutottak a legjobb nyolc közé.

Közélet

Négy iráni határsértőt kaptak el Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló