Méh hírek

Életmód › Méh

Nem veszik a magyar mézet!

20.02.07 10:15

Szinte esélytelen a magyar mézek külpiaci értékesítése. A magyar terméket kiszorítja a piacról az olcsóbb ukrán és kínai méz.

Külföldön sem kell a magyar méz – az ukránt veszik

20.02.07 09:09

Gyér érdeklődés mutatkozik a magyar méz iránt a külföldi vevők körében, a felvásárlás gyakorlatilag szünetel - nyilatkozta Fazekas Gyula, a Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesületének elnöke.

Csökkenő árak rontják a magyar mézexportot

20.02.07 07:52

Csökkenő árak és egyre erősödő unión kívüli konkurencia rontja a magyar méhészek pozícióit, akik abban bíznak, hogy az Európai Unió szigorítja a méz jelölését – írja a Világgazdaság.

Bajba kerültek a magyar méhészek

20.02.07 07:07

Euróban számolva az elmúlt tíz évben 35-40 százalékkal csökkent a méz felvásárlási ára - mondta Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke a Világgazdaságnak. Ráadásul jelenleg a legnagyobb magyarországi felvásárlók…

Egy méhek nélküli mezőgazdaság fenntarthatatlan

20.02.03 14:10

A mézárról és a méhegészségügyről tartott előadást szombaton a Halis-könyvtárban Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke. A Nagykanizsa és Környéke Méhészegyesület az elmúlt év munkájáról is beszámolt a tagságnak.

Jó hír érkezett a Notre-Dame méhecskéiről

20.02.03 10:37

A Notre-Dame székesegyházat áprilisban sújtó tűzvészt épségben túlélték a sekrestye tetején álló méhkaptárok, és a méhkolóniák egészségesebbek, mint bármikor – közölték méhészek. A Notre-Dame méheinek megmenekülését a tűzvésztől csodával…

Lépéskényszerben vannak a méztermelők a hamisítókkal szemben

20.01.30 14:46

Az elmúlt öt évben jelentős fejlődésen ment át a kínai mézipar, ennek következtében a szintetikus magyar akácmézet is kínálnak a kínai exportőrök.

Hatalmas üzletnek számít a mézhamisítás

20.01.30 12:31

Egyre nehezebben szűrhetők ki a kínai műmézek, ugyanis gyakorlatilag eltűntek a hamis áru és az eredeti mézek közötti, laboratóriumokban kimutatható különbségek.

Mackófarsang

20.01.28 22:28

Látványetetésekkel, ismeretterjesztő programokkal, bábelőadással, mesekoncerttel, mézkóstolóval és sok más élménnyel, látnivalóval várja látogatóit a budapesti állatkert a Mackófarsangon. Gyere jelmezben vagy hozd el a játékmacidat, és már a kapuban…

A(z) "Méh" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

Méheket fogtak be Kecskemét főterén

Egy fa levágott odvas ágából több ezer házi méh rajzott ki szerda reggel Kecskemét főterén. A méhek befogásához méhrajbefogó szakembert hívtak a helyszínre.

Gazdaság

Szereti a mézet? Akkor ettől a hírtől Ön is szomorú lesz!

Jövő tavasszal már alig lesz akácméz Magyarországon, és egyes méhészek ki is futhatnak a készleteikből ekkora - mondta Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke az InfoRádiónak.

Életmód

Méheket fogtak be Kecskemét főterén

Egy fa levágott odvas ágából több ezer házi méh rajzott ki szerda reggel Kecskemét főterén. A méhek befogásához méhrajbefogó szakembert hívtak a helyszínre.

Gazdaság

Aszály és belvíz sújtja a gazdaságokat

Az előző évinél is súlyosabb károkat okozott idén az időjárás a földeken, július elejéig mintegy háromszázezer hektárról jelentettek aszálykárt, miközben már a belvíz is egyre több helyen jelent gondot. Ebben az évben a tavaly megítélt…

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló