Méh hírek

Életmód › Méh

Nagyon rossz hírt közöltek a meteorológusok

19.04.15 16:24

Az előző héten nem hullott le a várt mennyiségű csapadék, ezen a héten pedig végig északkeleti áramlás lesz a jellemző térségünkben, amely száraz, hűvös, ráadásul szeles idővel jár. Ez szárít és a beporzó rovarok, a méhek munkáját hátráltatja - írja az…

Idén is felmérik, mekkora veszély fenyegeti a méheket

19.04.15 11:57

A tavalyi drasztikus méhpusztulás miatt idén nagyobb figyelmet fordítanak a veszélyek vizsgálatára.

Emelt mintaszámmal folytatódik a méhkockázati monitoring program

19.04.15 11:18

Nyolcadik éve zajlik a méhkockázati monitoring program az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (Omme) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) együttműködésében.

A méhek védelmére figyelmeztet a Nébih

19.04.10 20:36

Már minden növénykultúrában rendelkezésre állnak olyan szerek, amelyek kiválthatják a méhekre kifejezetten veszélyes készítmények alkalmazását.

Ez nem egy szürreális rémálom, tényleg méhek költöztek egy nő szemébe

19.04.10 13:00

Egy tajvani nő csak annyit vett észre, hogy erősen begyulladt az egyik szeme. A kórházban állapították meg, hogy méhek táplálkoznak a könnycsatornájából.

Szeretné a Nébih megtudni, mitől pusztultak a méhek

19.04.08 17:06

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Adatgyűjtésbe kezd a hivatal a tavalyi méhpusztulás okainak pontos felderítés érdekében.

Saját készítésű méhecskehotelekkel segítheted a méhek védelmét

19.03.30 08:38

Közben meg is figyelhetjük az életüket. Egy rendkívül egyszerű, ugyanakkor nagyon látványos méhecskehotel-, más néven darázsgarázs-eszközcsoportot ajánl a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, amivel akár erkélyen, ablakpárkányon is…

A(z) "Méh" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Életmód

A méhek és az öntözés is fontos szerepet kap a kormány új tervében

Orbán Viktor tegnap vázolta a klímavédelmi akcióterv egyes részleteit, az Agrárminiszter ma mondott néhány konkrétumot arról, hogy pontosan mire is lehet majd számítani.

Gazdaság

Nagy István a Nyírségi Disznótoros Fesztiválon

Szükségünk van a hagyományokra, ez tesz minket nyírségivé, illetve magyarrá szerte a világban - jelentette ki az agrárminiszter a 3. Nyírségi Disznótoros Fesztiválon és 19. Nemzetközi Böllérversenyen a nyíregyházi Sóstói…

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló