Méh hírek

Életmód › Méh

A kedvezőtlen időjárás miatt alig lesz tavaszi méz

21.04.22 17:01

A kedvezőtlen időjárás miatt alig lesz tavaszi méz és a repcével is baj lehet.

Ennek sok gazda nem örült: méhekre kockázatos repcetáblákat semmisíttetett meg Baranyában

21.04.21 15:10

Helyi méhészek jelzései alapján több virágzó és virágzás előtt álló repcetáblából is mintát vettek múlt héten a Baranya Megyei Kormányhivatal növényvédelmi szakemberei. A vizsgálatok célja az volt, hogy megállapítsák, az adott…

Alig lesz idén tavaszi méz

21.04.20 11:31

Az utóbbi hetekben a fagyok nem csak a gyümölcsösöket sújtották, a méhészetek is megsínylik a szokatlanul hideg időjárást.

Méhekre veszélyes repcetáblákat semmisített meg a Nébih

21.04.20 11:07

Több virágzó és virágzás előtt álló repcetáblából is mintát vettek Baranya megyében. A laboratóriumi eredmények alapján öt esetben kellett a hasznos rovarok védelme érdekében elrendelni a növények megsemmisítését. A kimutatott…

Összegyűltek az aláírások: betiltanák a szintetikus növényvédő szereket a magyarok

21.04.20 10:22

Összegyűlt kellő számú, 15 750 aláírás Magyarországról a Mentsük meg a méheket és a gazdákat! címmel létrehozott európai polgári kezdeményezéshez - közölte a Magyar Természetvédők Szövetsége (Mtsz) az Mti-vel hétfőn.

Komoly bajban a méhészek: alig lesz tavaszi méz a hideg miatt

21.04.20 09:58

Nem tudnak kirepülni a méhek a rossz időjárási körülmények miatt, az akácosok elfagytak és még a repcével is gond lehet.

Gyűlnek az aláírások, betiltanák az összes szintetikus növényvédő szert

21.04.19 09:01

Összegyűlt kellő számú, 15 750 aláírás Magyarországról a Mentsük meg a méheket és a gazdákat! címmel létrehozott európai polgári kezdeményezéshez – közölte a Magyar Természetvédők Szövetsége az MTI-vel hétfőn.

Egy jó hír a méhészeknek

21.04.13 10:46

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület arról tájékoztatta a méhésztársadalmat, hogy az OMME és a Magyar Államkincstár közbenjárására az Agrárminisztérium jóváhagyta a méhegészségügyi átmeneti támogatás keretösszegének emelését, így túligénylés…

6 növény a kertbe, amit imádnak a méhek

21.04.11 19:58

Akad köztük régi klasszikus, divatos kedvenc és terebélyes cserje is, melyekben a közös, hogy mágnesként vonzza a kertbe a méheket.

Petegyilkos koffein

21.04.07 09:13

A koffein hatására csökken a petevezetékek csillószőreinek mozgási aktivitása, melynek hatására a petesejtek a petefészekből a méh üregébe vándorolnak.

A(z) "Méh" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

Mihez kezdjünk a fáinkon megtelepedett zuzmóval?

A fásszárú növényeken megtelepedő zuzmófajok válogatás nélkül megjelenhetnek a kertünk fáin, ugyanúgy, mint a természetes vegetációt alkotó fafajokon. Megítélésük igen zavarba ejtő, hiszen vannak, akik szerint…

Gazdaság

Fft: Sosem voltam igazán önmagam az angol mezben – Jamie Carragher

A védő győzelemhez segítette a Liverpoolt a BL-ben, emiatt nem kedvelték gyerekkori csapatánál, az Evertonnál.

Életmód

Először láttak óriásnünükét Debrecen határában

A 2012 óta védett óriásnünüke a löszön kívül homoki és szikes gyepek lakója. Nem ritka rovar, mostani felbukkanásával

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló