Méh hírek

Életmód › Méh

Az időjárás a méhészeknek sem kedvezett

20.06.26 15:43

Idén kevesebb lehet a méz, mint a korábbi években. Az akácosokban a méhek kevesebbet dolgozhattak, mint egy jó évben. A világ leghasznosabb rovarjainak az időjárás a tavasszal nem kedvezett. Bóna Zoltán keceli méhész is így véli.

Szappanbuborékok végzik a beporzást a méhek helyett

20.06.25 13:07

Japán kutatóknak sikerült megtalálni a fák beporzásának egy alternatív módszerét, ugyanis a méhek száma világszerte rohamosan csökken, a növényeknek viszont szükségük van beporzókra. Így a kutatások során találtak egy olyan módszert a…

Soha nem látott méhpusztulás söpört végig az Egyesült Államokon

20.06.23 22:01

Az amerikai méhészek egyetlen év alatt elvesztették a méhállományuk 43,7 százalékát, ami sokkal súlyosabb veszteség, mint amivel korábban számoltak.

Megfejtették a méhkirálynők kettős énekét

20.06.20 15:22

Megfejtették a méhkirálynők kettős énekét nagyon érzékeny vibrációs detektorok segítségével. A tülkölés a kolóniában mozgó királynő hangja, amely jelzi jelenlétét a dolgozóknak. A hápogás azon királynők jeladása, amelyek készen állnak arra, hogy…

Szappanbuborékok segíthetik a beporzást?

20.06.18 14:31

Szappanbuborékok felszínén szállított virágporral sikerült megtermékenyítenie körtefákat egy japán kutatócsoportnak - számolt be róla a Bbc hírportálja.

Több tízmillió méh pusztult el Horvátországban

20.06.18 11:06

Természeti katasztrófának nyilvánították a horvát hatóságok az észak-horvátországi méhpusztulást. A több tízmillió méhet érintő elhullás a gyanú szerint peszticidmérgezés, vagyis növényvédőszer okozhatta.

Ez a méhkirálynők kettős énekének titka

20.06.18 02:46

A lépsejtben lévő méhkirálynők nem egymásnak üzennek, kommunikációjuk a királynő és a dolgozók között zajlik.

Folytatódik a vajdasági gazdaságfejlesztési program

20.06.17 16:28

Többek között házvásárlásra és méhészeti tevékenységre írtak ki pályázatot szerdán.

A(z) "Méh" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés