Medve hírek

Életmód › Medve

Újabb medvetámadás történt Romániában, az áldozatot az arcán sebesítette meg a nagyvad

19.11.25 16:07

Medvetámadás ért vasárnap egy papolci férfit, akit a sepsiszentgyörgyi megyei sürgősségi kórházba szállítottak - írja a Maszol a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) képviselőinek tájékoztatása alapján.

Tízezrek tiltakoztak a medvék élőhelyére áthelyezett szilveszteri koncert miatt Zakopanéban

19.11.22 18:40

Tavaly egy medve elpusztult, mert felébredt a szilveszteri mulatság zajától. A nemzeti park is figyelmeztetett, hogy a zaj és a tűzijáték fényei megijeszthetik az állatokat.

112-es segélyhívószám a sérült vadállatokért?

19.11.22 07:36

A Szeben megyei Gólyák barátja civil szervezet kezdeményezi, hogy vadállatsérülést is jelenteni lehessen az 112-es segélyhívószámon. Az egyesület vezetője, Miruna Grițu szerint ilyen jellegű segélykérés esetén nem hagyhatták volna hosszú órákon át…

Az út melletti mezőre húzódott egy elgázolt medve, ám ezúttal hamar elaltatták és elszállították

19.11.19 13:13

Medvét ütött el egy személygépjármű kedden hajnalban a háromszéki Csernáton közelében, a 11-es számú országúton. Az autó megrongálódott, a vad megsérült, és az út melletti mezőre húzódott.

Elaltatták a Kovászna megyében elgázolt medvét

19.11.19 09:57

Elaltatták azt a medvét, amelyet elgázolt egy autó kedden reggel Kovászna megyében. A sérült nagyvadat egy Brassó megyei rezervátumba szállították a baleset után, az orvosok azonban nem tudták megmenteni az életét – számol be az Agerpres.

A(z) "Medve" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

Kívül tágasabb – mondták a csendőrök az egyik székelyföldi város utcáin korzózó medvének

Városnéző túrára indult egy medve a Hargita megyei Gyergyószentmiklóson keddre virradóra: a nagyvad a város utcáin csatangolt önfeledten. A helybeliek azonban nem értékelték a váratlan turistát, ezért a hatóságokhoz fordultak. A…

Ország

Ha Orban bukik, a román államfő újra őt jelöli

Klaus Johannis elárulta azonban, létezik egy B-terv is.

Életmód

Ez lehetett a zsidó király gazdagságának forrása

Salamon király bányáit rejtheti Izraelben a Timna Nemzeti Park.

Életmód

Rövid távon lehetetlen a műanyag csomagolások uniós betiltása

Radikálisan harcolna az egyszer használatos műanyagok ellen az Európai Bizottság litván nemzetiségű környezetvédelmi biztosa, de a téma kezelése az összetettsége miatt különösen nehéz.

 

Kategória ajánló