Mars hírek

Közélet › Mars

Újabb három nappal elhalasztotta Mars-missziója indítását az Egyesült Arab Emírségek

20.07.17 12:44

A szondát az eredeti tervek szerint szerdán, majd azt elhalasztva pénteken lőtték volna ki az űrbe a japán Tanegasima űrközpontból, hogy megkezdje hét hónapos útját a vörös bolygó felé, ahol a Mars körül keringve tanulmányozza a légkörét és adatokat…

A Balatonban pont az a jó, hogy nem tenger

20.07.14 22:25

A Garda-tavat az olaszoknak eszükbe se jut tengerparthoz hasonlítani. Mi se annak alapján ítéljük meg a Balatont, amit a tömegturizmus alatt sínylődve a nyári tumultusban mutat.   Mindig érdekes persze a messziről jött emberek vagy akár…

Három ország indít Mars-szondát a világűrbe

20.07.13 14:53

A szondák újabb hulláma egyfelől az élet nyomait kutatja, másfelől a jövendőbeli űrhajósok számára készíti elő a landolást a vörös bolygón.

Új szabályokat hozott a NASA, hogy megóvják a Marsot és a Holdat a földi fertőzésektől

20.07.10 21:07

Nagyon komolyan veszi a NASA a jövőbeni Hold- és Mars-küldetéseket, lévén új direktívákat hirdettek ki annak érdekében, hogy semmiképp ne jusson egyik helyszínre se olyan fertőzés, ami a Földről származik, így elkerülve a jövőbeni kutatások…

A cél a Mars! Zajlik a munka a Cseresnyés Kollégium alkotóműhelyében

20.07.07 12:45

A Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium Digitális Alkotóműhelye hétfőn egy marsi missziós bázissá alakult át – derül ki az intézmény közösségi oldalán megosztott bejegyzésből.

Kína néhány hét múlva útnak indítja a Marsra tartó robotját

20.07.01 21:37

A Tienven-1 nevű műhold, és a rajta lévő távirányítású eszköz legalább hét hónapig utazik majd. Az Emírségek űrhivatala is júliusban küld szondát a Marsra.

Kiderült, hány ember kell egy fenntartható Mars-kolónia létrehozásához

20.07.01 19:07

Egy francia informatikus bonyolult képletek segítségével kiszámította a minimális Mars-telepesek számát, akikkel egy állandó közösséget lehetne kialakítani a vörös bolygón.

A(z) "Mars" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Közélet

Gyorsan ráakadtak az internet nyomozói a monolit fémtömbre

A fémtömb eredete továbbra is ismeretlen, eddig senki sem jelentkezett, hogy ő állította volna fel az oszlopot a marsbélinek tűnő tájon.

Tudomány

A Föld felé tart a Ryugu aszteroidán mintát gyűjtő űrszonda

A tervek szerint december 6-án ér Ausztrália ritkán lakott részére, ahol „csak” ledobja a kapszulát és már vissza is fordul az űrbe.

Ország

A Covid-19 ellenére is 8 százalékkal bővült idén a BDO Global bevétele

A világ egyik vezető könyvvizsgáló és professzionális tanácsadó hálózata, a BDO tagvállalatainak összesített díjbevétele a 2020. szeptember 30-án zárult pénzügyi év során elérte a 10,3 milliárd USA dollárt, ami 8 százalékos növekedést jelent…

Ország

Kiszámolták, mennyi az iPhone 12 és 12 Pro előállítási költsége

És az is kiderült, hogy nagyon kevés benne anyagi szempontból a kínai hozzájárulás, Dél-Korea teszi hozzá a legtöbb értéket.

 

Kategória ajánló