Mars hírek

Közélet › Mars

Robotkutyát küldhetnek a Marsra a NASA kutatói

20.12.19 14:13

Az amerikai űrügynökség a Boston Dynamics mérnökei által kifejlesztett robotkutyákat szeretnék felderítés céljából a vörös bolygó felszínére bocsátani.

Robotkutyát küldhetnek a Marsra

20.12.18 18:34

A kutyát imitáló, négylábú robotot olyan érzékelőkkel látják el, melyekkel képes feltérképezni környezetét.

Landolás közben robbant fel a SpaceX rakétája

20.12.10 07:22

Eredetileg már kedden kipróbálták volna a prototípust, ám a start előtt 1,3 másodperccel leállt az indítás, mert hajtómű-meghibásodást jeleztek műszerek és automatikusan törölték a startot.Az 50 méter magas és 9 méter széles Starship nevű…

Felrobbant a SpaceX Csillaghajója

20.12.10 06:28

Ezt a rakétatípust arra tervezik, hogy embereket és 100 tonna rakományt el tudjon juttatni a Holdra és - idővel - a Marsra.

Elon Musk bejelentette az első Marsra szállás várható időpontját

20.12.04 14:34

A Tesla és a SpaceX vezére végre bejelentette a legkorábbi lehetséges időpontot, mikor az első ember leszállhat a vörös bolygóra –írja a Korrespondent.

A(z) "Mars" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Közélet

NASA – Nagyfelbontású panorámafelvétel a Mars felszínéről

Hazaküldte a vörös bolygó felszínéről készített első, nagyfelbontású panorámafelvételét a Perseverance marsjáró – közölte az amerikai űrkutatási hivatal (NASA). A NASA szakemberei a marsjáró Mastcam-Z kamerarendszere…

Tudomány

Gasperini szerint a bírónak nem kell NASA-mérnöknek lennie

Még a spanyol Marca is elismeri, hogy a Real Madrid bergamói győzelmében nagy szerepet játszó kiállítás túlságosan szigorú ítélettel született.

Ismert személy

Bill Gates óvatosságra inti a bitcoin vásárlókat

A Microsoft alapítója szerint mindenkinek, akinek kevesebb pénze van Elon Musknál „vigyáznia kell” a bitcoint illetően. Bill Gates figyelmeztette azokat a leendő bitcoinvásárlókat, akik követni szeretnék Elon Musk befektetési…

 

Kategória ajánló