Mars hírek

Közélet › Mars

Heti horoszkóp 2019. február 11-17.: Csodásan indul a hét, de annál kellemetlenebbül végződik

19.02.11 08:46

Kedvező fényszögek támogatják a hét elején a csillagjegyeket. Minden könnyen és csodásan alakul. A Mars jegyet vált, a Bikába lép. Aztán a hétvégét négy igen kedvezőtlen fényszög borzolja. A horoszkóp szerint nem árt az óvatosság.

Nagy a szél a Marson, "sapkát" kellett húznia az Insight űrszondának

19.02.06 09:52

A széltől és a nagy hőmérsékletingadozástól védő pajzsot kapott az InSight amerikai robotgeológus űrszonda szeizmométere, ami a kutatók szerint biztosítani fogja, hogy a marsi talajon elhelyezett mérőműszer a lehető legpontosabb adatokkal szolgáljon.

Jó úton vagyunk, hogy feljussunk a 4,8 km magas hegyre a Marson

19.02.03 08:18

Porózusabbak és kevésbé kompaktak a Mars sziklái az eddig véltnél – közölte a NASA Curiosity nevű marjárójának adatait elemző Arizonai Állami Egyetem.

Porózusabbak a Mars sziklái az eddig véltnél

19.02.01 17:03

A felfedezés révén új technikát lehet kidolgozni, amely segítségével a marsjáró folytatni tudja útját a Sharp-hegyre.

Újabb hír érkezett a Curiosity marsjáróról

19.01.30 15:57

A Curiosity marsjáró elkészítette utolsó szelfijét a vörös bolygó Vera Rubin hegyvonulatánál és elindult a Sharp-hegy irányában lévő agyagos terület felé - közölte a NASA bolygókutató intézete, a Jet Propulsion Laboratory.

A(z) "Mars" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Mars-misszióról rántja le a leplet a SodaStream az idei Super Bowl-on

Nagy durranással készül a SodaStream a február 2-án rendezett amerikai Super Bowl-ra. A szódagép cég a reklám előzetesében egy lehetséges Mars-misszióról is lerántja a leplet.

Tudomány

Varga Judit: Zöld filozófia keresztény-konzervatív szemmel

A hollywoodi liberális kultúr-dominancia száz év alatt hozzászoktatott minket ahhoz a gondolathoz, hogy egy gyors beavatkozással vagy kommunikációs kampánnyal az emberiség minden problémája megoldható. Időről időre…

Ország

Lillard 50-et dobott, a Celtics kikapott az Nba fekete játéknapján

Kobe Bryant borzalmas tragédiájáról szólt az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapja: a vasárnap helikopter-balesetben elhunyt legenda halálhíre mindenkit összetört a ligában, a játékosokat saját…

Tudomány

Robotok hozzák el a munka és a társadalom megújulását

Megjósolhatatlan a munkaerőpiaci hatása a digitalizációnak, abban ugyanakkor egyetértenek a szakértők, hogy kevesebb munkásra vagy akár gépkocsivezetőre lesz szükség. Ők sem válnak haszontalanná, mivel a teherautókat felváltó…

 

Kategória ajánló