Május hónap hírek

Esemény › Május hónap

Eurovíziós Dalfesztivál: Rotterdam lesz a 2020-as házigazda

19.08.30 14:51

Rotterdam lesz a házigazdája a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválnak. A 65. alkalommal megrendezett versenynek 2020. május 12. és 16. között a holland kikötőváros Ahoy arénája ad otthont.

Szigorított intézkedéseket vezetett be Ausztrália az ázsiai márványospoloska miatt

19.08.29 12:37

Az ausztrál növényvédelmi hatóság 2019. szeptember 1. és 2020. május 31. közötti időszakra szigorított intézkedéseket vezetett be a nagy károkat okozó ázsiai márványospoloska (Halyomorpha halys) behurcolásának megakadályozására.

Elfogyott a magyar melós: a nyugdíjasok menthetik meg a cégeket

19.08.29 07:52

A rendelkezésre álló szabad munkaerő iskolai képzettsége alacsony így már csak a nagyon nehezen foglalkoztatható és teljesen képzetlen munkaerő maradt szabadon a hazai munkapiacon – számol be róla a Népszava.hu. A munkanélküliségi ráta 3,4…

Indulhat a sivalkodás: nőtt a foglalkoztatottság Magyarországon

19.08.28 10:49

A május-júliusi három hónapos időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 518 ezer volt, 34 ezerrel, 0,8 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

KSH: csak a fiatalok körében csökkent a foglalkoztatottság

19.08.28 10:10

Csökkent a munkanélküliség, főként a nők körében tapasztalható javulásnak köszönhetően. A munkanélküliségi ráta 3,4 százalékon áll. A foglalkoztatottság pedig 70,1 százalékra emelkedett, viszont a fiataloknál csökkent ez az arány.

Döntött az ügyészség az ukrán hajóskapitány letartóztatásának ügyében

19.08.27 14:58

Az ügyészség azt indítványozza, hogy maradjon letartóztatásban a május végi dunai hajóbaleset okozásával gyanúsított szállodahajó-kapitány. Elvezetik a Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitányát a tárgyalóteremből bírósági tárgyalása után a Budai…

A(z) "Május hónap" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Új startup forradalmasítja a koncertezést

Forradalmi ötlet jelent meg a zenei piacon. 

Kultúra és szórakozás

Csúszik a kaposvári színház épületének átadása

Két nappal a tervezett díszelőadás előtt bejelentették, nem készül el határidőre a Csiky Gergely Színház felújítása, így tovább csúszik az átadás – számolt be a Népszava. Hétfőn aztán a KESMA-hoz tartozó Sonline.hu-n Fehér Euridiké, a…

Ország

Ez lehet az első város Romániában, amely bevezeti a járművezető nélküli buszokat

A városvezető elmondta, hogy Bécs, Párizs és Lyon mintájára indítják el a sofőr nélküli buszokat, amelyek kizárólag a belvárosban közlekednének egy kijelölt sávon.

Kultúra és szórakozás

A művésztelep alkotásaiból nyílt kiállítás

A Vámospércsi Művésztelep és Grafikai Műhely gyűjteményéből válogat az a kiállítás, mely vasárnap dél­előtt nyílt meg a Debreceni Egyetem Elméleti Galériájában, a Festészet Napja Debrecen című kiállítássorozat részeként.

 

Kategória ajánló