Magyar Nemzeti Múzeum hírek

Kultúra és szórakozás › Magyar Nemzeti Múzeum

Vásár, koncert és színes programok a Múzeumok Majálisán

19.05.15 12:40

Múzeumok Majálisa lesz a Magyar Nemzeti Múzeum megújult kertjében a hétvégén. A rendszerváltozás harmincadik évfordulójáról is megemlékeznek.

Sárga csizmás őseink

19.05.03 07:00

Nyolc történelmi vagy mondai hősünk egész alakos portréját láthatjuk a (H)ősök csarnoka című időszaki kiállításon a Magyar Nemzeti Múzeum kupolatermében.

Új monográfia mutatja be Makó 1956-os történelmét

19.04.30 11:51

Marosvári Attila történész, az Emlékpont munkatársa Az 1956-os forradalom Makón című kötetét a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltár Makói Levéltárában ismerhették meg az érdeklődők, a bemutatón a szerzővel Miklós Péter, a…

A málenkij robot tanítását segítő kézikönyvet kaptak a történelemtanárok

19.04.12 14:54

A málenkij robot tanítását segítő tanári kézikönyvet készített a Magyar Nemzeti Múzeum. A pokol bugyrai... című kötetet több mint 4000 iskola több ezer történelemtanára kapta meg a héten – közölték a kiadványt bemutató sajtótájékoztatón pénteken…

Schmidt Mária: Horthy visszaadta a nemzet önbecsülését

19.03.25 13:14

Trianon-konferencia kezdődött a Magyar Nemzeti Múzeumban, ahol Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója méltatta Horthy Miklóst, és a két világháború közötti elit jó teljesítményét.

Kordonnal körbevett bombát loptak el Vértesszőlősről

19.03.23 21:26

Elloptak egy rendőrségi kordonnal körbevett robbanószerkezetet Vértesszőlősről. A szerkezetet kirándulók találták néhány napja de mire a tűzszerészek kiértek, már nem volt meg. Hogy mennyire veszélyes azt egyelőre nem lehet tudni, ezért azt kérik, hogy…

Magyar Örökség Díjban részesül a Székely Nemzeti Múzeum

19.03.19 18:44

A meghatározó szellemi kultúrát képviselőknek járó Magyar Örökség Díjjal ismerik el a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum másfél évszázados tevékenységét.

Csehországi magyar megemlékezések március 15-ről

19.03.15 16:29

Magyar emlékhelyek megkoszorúzásával és kulturális rendezvényekkel emlékeztek meg a csehországi magyarok szombaton az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc kitörésének 171. évfordulójáról.

A(z) "Magyar Nemzeti Múzeum" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Pénzügyi versenyen brillíroztak a salgótarjáni diákok

A napokban a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében tartották meg az idei PénzSztár verseny döntőjét, amelyen a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium diákjai is részt vettek.

Kultúra és szórakozás

Nem hangversenyt, hanem örömöt hallhatott a közönség

Egy visszatérő együttes, a Liszt Ferenc Pedagógus Kórus adott adventi koncertet a Wosinsky Mór Megyei Múzeumban.

Kultúra és szórakozás

Nemzetközi avantgárd kiállítás nyílt Pécsen

A tizenkét tematikus egységből álló tárlat a kortárs művészet átalakulását kíséri végig.

Ország

Ricciardo majdnem a Ferrarihoz igazolt?

Daniel Ricciardo idén már a Renault színeiben versenyzett, miután 2018 végén elhagyta a Red Bullt. Az év csúcspontját az ausztrál számára az Olasz Nagydíj jelentette, ahol a negyedik helyre hozta be a sárga autót.Jack Plooij, a Ziggo…

 

Kategória ajánló