Magyar Nemzeti Múzeum hírek

Kultúra és szórakozás › Magyar Nemzeti Múzeum

Feszengés

19.02.01 13:46

Ady halálának 100. évfordulója kapcsán megint megszólalt mindenki, de leginkább az internet népe.

Sirály volt a bús magyar vizeken – Száz éve halt meg Ady Endre

19.01.27 06:36

Temetésének napján tanítási szünetet rendelt el a kormány. A Nemzeti Múzeumnál ezrek búcsúztatták, és a tömeg a koporsóját szállító hintót gyalog kísérte a Kerepesi úti temetőig.

Seuso-kincs, 1989, antik Perzsia – Kihirdették a Nemzeti Múzeum idei programját

19.01.21 14:42

Egész éves programsorozattal emlékezik 1989-re idén a Magyar Nemzeti Múzeum, ahol jelentősen bővül a Seuso-kincset bemutató kiállítás és többek között az antik Perzsiát és a 19. századi kaliforniai aranyláz magyar szereplőit vizsgáló tárlatok is várhatók.

A felismerhetetlenségig megváltozott a régészet Magyarországon

19.01.17 17:54

A nagyberuházásokhoz kapcsolódó régészeti feltárások új rendszere indult el bő egy évvel ezelőtt, az eredményekről konferenciát rendeztek a Magyar Nemzeti Múzeumban, ahol a feltárások legfrissebb leletei meg is tekinthetőek.

Iránytű a múzeumoknak

19.01.17 09:51

A Magyar Nemzeti Múzeumban szakmai kerekasztal-beszélgetésen mutatták be a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) Múzeumi iránytű című kiadványsorozatának legújabb, megújult arculattal készült négy…

A vértanúság helyett a bűnbak szerepe jutott Görgei Artúrnak

19.01.16 16:39

Görgei Artúr honvéd tábornok valós alakját és megítélésének változásait mutatja be Az ismeretlen Görgei címmel a Magyar Nemzeti Múzeum kedden megnyílt időszaki kiállítása.

Az ismeretlen Görgei – Kiállítás a Nemzeti Múzeumban

19.01.15 12:29

Görgei Artúr honvédtábornok valós alakját és megítélésének változásait mutatja be Az ismeretlen Görgei címmel a Magyar Nemzeti Múzeum kedden megnyílt időszaki kiállítása.

Újra sínre kerül a híres magyar Aranyvonat

18.12.31 05:35

Újabb lendületet vett az 1938-ban a Szent Jobbot országjárásra vitt Aranyvonat rekonstrukciója: közbeszerzést írtak ki az ereklyét szállító díszkocsi újjáépítésének folytatására.

A(z) "Magyar Nemzeti Múzeum" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Spanyol nyelven tanuló magyar gimnazistákat jutalmaztak meg, debreceni díjazott is van

A hazai spanyol kétnyelvű gimnáziumok legjobb diákjai kaptak elismerést kedden Budapesten. A budapesti spanyol nagykövetség díjait a Szépművészeti Múzeum Román csarnokában adták át Spanyolország nemzeti ünnepe…

Kultúra és szórakozás

Három műtárggyal gazdagodik a Munkácsy Mihály Múzeum

A felajánlásokat a hatodik Magyar-Román Határmenti Konferencián adták át.

Ország

Kalmár Ferenc: a kelet- és közép-európai összefogás sikeréhez rendezni kell az őshonos kisebbségek helyzetét

Nyitókép forrása: facebook/Mitteleuropa   Az őshonos kisebbségek helyzetének a megoldása elengedhetetlen a kelet- és közép-európai térség összefogásának sikeréhez – jelentette ki Kalmár Ferenc, Magyarország…

 

Kategória ajánló