Magyar Nemzeti Múzeum hírek

Kultúra és szórakozás › Magyar Nemzeti Múzeum

Koncertsorozattal ünnepel a Magyar Nemzeti Múzeum

19.11.05 00:28

Koncertsorozattal és tematikus tárlatvezetésekkel ünnepli alapítását a Magyar Nemzeti Múzeum november 15. és 17. között.     Az intézmény közleménye szerint Purcell, ...

A közös emlékezetet gyarapítják a megőrzött családi relikviák

19.10.24 07:07

Amatőr 1956-os fényképekkel gyarapodott a Magyar Nemzeti Múzeum, ezeket és pár rendkívüli műtárgyat mutatnak be a forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából.

Amatőr történelmi fotókból nyílt kiállítás a Nemzeti Múzeumban

19.10.22 11:34

Ősszel 1956-os amatőr fényképekkel gyarapodott a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) fényképtára, az anyagból Apró dobozba rejtett forradalom címmel kiállítás látható keddtől a múzeumban.

A Panteon hazatér a Magyar Festészet Napjára a Székely Nemzeti Múzeumba

19.10.11 13:19

A Székely Nemzeti Múzeum idén képzőművészeti gyűjteményének legjavával kapcsolódik a Magyar Festészet Napja 2019-es eseményeihez

„De megmentettük erkölcsi erőnket”

19.10.06 12:01

A későbbi aradi vértanúk közül jól beazonosíthatóan egyedül Damjanich János honvéd vezérőrnagy alakját örökítette meg Than Mór tizenhárom vízfestményből és egy litográfiából álló „haditudósításában”.

Bandholtz tábornok szobrának kálváriája

19.10.05 11:01

James Loree és Nathan Horovitz amerikai ezredesek kíséretében Bandholtz olyan erélyesen lépett fel, hogy az a mai napig heves érzelmeket és reakciókat vált ki mind Budapesten, mind Bukarestben.

Átadták a 2019-es múzeumpedagógiai elismeréseket

19.09.23 15:22

Idén a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Ludwig Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és a Szent István Király Múzeum programjait ismerték el Múzeumpedagógiai Nívódíjjal a 17. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón.

A(z) "Magyar Nemzeti Múzeum" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Pálinkát hozott a Mikulás a Mezőgazdasági Múzeumban

Műtárgyként állítja ki az elmúlt hat év legjobb pálinkáit a Magyar Mezőgazdasági Múzeum. A Vajdahunyad Várának vitrinjébe többek között feketeberkenye, jázmin szőlő és piros vilmoskörte pálinka került. A termékek kiállítását a Pálinka…

Kultúra és szórakozás

Kiállítás nyílik az 1989-es romániai forradalomról Szentesen

A romániai forradalom 30. évfordulóján nyílik kiállítás Temesvár 89 - a magyar segítség címmel szombaton a szentesi Koszta József Múzeumban. A tárlat anyagát bemutató hétfői sajtóbejáráson Farkas László múzeumigazgató…

Ország

F1: A csalási vádakkal akarták megtörni a Ferrarit

A Ferrari csapatfőnöke szerint a riválisok sem hitték komolyan, hogy az olasz csapat csalt a motorjával idén, de a vádak egyértelműen jól jöttek a megzavarásukra.

 

Kategória ajánló