Magyar Nemzeti Filmalap hírek

Kultúra és szórakozás › Magyar Nemzeti Filmalap

Március 15: Ingyenesen nézhető klasszikus magyar filmekkel ünnepel a Filmalap

19.03.14 13:44

A reformkort és az 1848-as forradalmat felidéző, felújított klasszikus magyar filmeket lehet ingyenesen megtekinteni a Filmarchívum videómegosztó csatornáján péntektől vasárnapig.

Április végén ismét megrendezik a Magyar film napját

19.03.12 06:23

Több filmes szervezet, filmforgalmazó és országos mozihálózat részvételével vetítésekkel és más programokkal ünneplik idén is április 30-án a Magyar film napját. MTI A Magyar Nemzeti Filmalap ismét arra buzdítja a filmszínházakat, a…

Világszerte restaurált magyar animációkat vetítenek

19.03.08 11:44

A Magyar Nemzeti Filmalap – Filmarchívum első félévi fesztivál megjelenéseiben és DVD-kiadási terveiben is a magyar animáció nagyjaira koncentrál. A nemzetközi és hazai közönség az eddigieknél sokkal jobb minőségben találkozhat a filmekkel,…

Újra meghódíthatja a világot a János vitéz és a Macskafogó

19.03.08 05:56

A párizsi Cinémathéque francaise fesztiválján március 16-án mutatják be a 4K felbontásban restaurált János vitézt, amelyet április 4-én a Szlovén Filmarchívum is a műsorára tűz; a párizsi vetítés lesz Jankovics Marcell restaurált alkotásának az első…

Befejezték a Post Mortem című kísértetfilm forgatását

19.02.27 08:40

Befejeződött Filmalap támogatással készülő Post Mortem című horrorfilmjének forgatása a hétvégén, a film várhatóan 2020-ban kerül a mozikba. A Post Mortem közvetlenül az első világháború és a spanyolnáthajárvány után játszódik egy…

Itt az első magyar horrorfilm - 900 millió forintból!

19.02.25 15:01

Vége az első magyar horrorfilm forgatásának - jelentette be a Magyar Nemzeti Filmalap. A Post Mortem 866 millió forintos költségvetéssel készül, a nézők várhatóan 2020-ban láthatják a mozikban.

Ígéretes magyar horrorfilm forgatása fejeződött be a hétvégén

19.02.25 14:02

Befejeződött Bergendy Péter Filmalap támogatással készülő Post Mortem című horrorfilmjének forgatása a hétvégén, a film várhatóan 2020-ban kerül a mozikba.

A(z) "Magyar Nemzeti Filmalap" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Színpadon élesztették újra az énekest a gödrei fesztiválon

Az Országos Mentőszolgálat közleménye. Töpörtyű fesztiválon, fellépés közben lett rosszul az a 60 év körüli énekes, akihez az ÉletMentő app-on keresztül kérték a mentők segítségét hétvégén Baranya megyében.

Kultúra és szórakozás

Ha öt nőt magukra hagynak

Érzékeny dráma a moziban. +Előzetes

Nagyvilág

Váratlan helyről kapott pofont a Tesla

Egy német bíróság felszólította a Teslát, hogy azonnal fejezzék be annak a Berlin közelében fekvő erdőnek a kivágását, melynek helyére az első európai autó- és akkumulátorgyárukat szánják.

 

Kategória ajánló