Magyar Művészeti Akadémia hírek

Kultúra és szórakozás › Magyar Művészeti Akadémia

Pályázat alkotók, könyv- és folyóirat-kiadók támogatására

21.01.25 13:19

Nyílt pályázatot hirdet alkotók és előadóművészek támogatására, valamint könyv- és folyóirat-kiadók terveinek megvalósítására, támogatására a Magyar Művészeti Akadémia. A támogatási igények február 23-ig nyújthatók be.

Mészöly Miklósra emlékezik idén az MMA

21.01.19 18:41

Mészöly Miklósra emlékezik 2021-ben a Magyar Művészeti Akadémia abból az alkalomból, hogy a múlt század második felének kiemelkedő írója 100 éve született és 20 éve hunyt el.

Elhunyt Katona Katalin

20.12.28 18:28

Hetvenharmadik életévében elhunyt Katona Katalin Ferenczy Noémi-díjas ötvösművész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja.

Bemutatták Dubrovay László zongoraműveinek második albumát

20.12.15 10:05

Bemutatták Dubrovay László zeneszerző összes zongoraműve II. című lemezt december 14-én, az eseményt a Magyar Művészeti Akadémia hivatalos YouTube-csatornáján követhették az érdeklődők.

Csipetnyi ég – Péntek Imre verseskötete az év legjobb könyve

20.11.27 12:31

Péntek Imre Csipetnyi ég című verseskötete kapta a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Irodalmi Tagozatának az év legjobb könyvét elismerő díját.

Fekete Györgyre is emlékezik az idei Héttorony Fesztivál

20.11.20 12:10

Fő szellemi támogatójára, a tavasszal elhunyt Fekete György Kossuth-díjas belsőépítészre, a Magyar Művészeti Akadémia egykori elnökére is emlékezik az idei Héttorony Fesztivál, amelynek gálakoncertjét pénteken az interneten keresztül…

A Móricz Zsigmond Színház sajtóközleménye: ma ünnepli születésnapját Bárány Frigyes

20.11.17 18:14

Örömmel adjuk hírül, hogy ma ünnepli születésnapját Bárány Frigyes, a Móricz Zsigmond Színház társulatának Örökös tagja, Jászai Mari­-díjas, érdemes és kiváló művész, aki tavaly megkapta a Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti…

Bereményi Géza és Ránki Dezső is Nemzet Művésze lett

20.11.07 00:44

Hét kategóriában összesen tizenegy alkotó nyerte el a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Nemzet Művésze díját – írja az MTI.

A(z) "Magyar Művészeti Akadémia" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Pályázat alkotók, könyv- és folyóirat-kiadók támogatására

Nyílt pályázatot hirdet alkotók és előadóművészek támogatására, valamint könyv- és folyóirat-kiadók terveinek megvalósítására, támogatására a Magyar Művészeti Akadémia. A támogatási igények február 23-ig nyújthatók be.

Gazdaság

Kio plakáttervező pályázat: A zsűri biztosan nem lesz kőszívű

Újabb pályázatot hirdetett a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon a Magyar Széppróza Napja alkalmából. A plakáttervező pályázat témája Jókai Mór egyik legismertebb műve, A kőszívű ember fiai című regénye. Idén Jókai Mór születésének 196.…

Esemény

Két feladata még biztosan van Szolnokon Balázs Péternek

A Kossuth-díjas színész-rendező maradna az alföldi városban, de nem fogja "magát felkérni táncolni".

Közélet

„Vers l’infini”

Konok Tamásra Emlékeztek A Ludwig Múzeumban z Asztali beszélgetések sorozat és a Ludwig Múzeum közös online rendezvényén a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas festőművészre, Konok Tamásra emlékeztek…

 

Kategória ajánló