Magyar kultúra napja hírek

Esemény › Magyar kultúra napja

A magyar kultúra napja – 196 éve fejezte be Kölcsey a Himnuszt

19.01.22 02:54

Díjátadókkal, irodalmi estekkel, könyvbemutatókkal, koszorúzással és képzőművészeti kiállításokkal is ünneplik a magyar kultúra napját országszerte. A jeles nappal kiemelten foglalkozik a közmédia.

Kortárs magyar üvegművészet – kiállításmegnyitó

19.01.22 02:51

A magyar kultúra napja alkalmából kiállítás nyílik a Gaál Imre Galériában január 23-án, szerdán délután 5 órakor. Megnyitja: professor ememeritus Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke.A Kortárs Magyar Üvegművészet című tárlat…

Navracsics Tibor: rajtunk múlik, a kultúránk épül-e

19.01.21 20:45

A magyar uniós biztos a balatonfüredi Anna Grand Hotelben mondott beszédében kiemelte: a magyar kultúra „térben és időben is nagyon erős közösség”.

Karády-történettel emlékeztek a magyar kultúra napjára Halason

19.01.21 17:54

Egy Karády történettel emlékeztek a magyar kultúra napjára Kiskunhalason a Közösségek Házában, ahol Ki tudja, látsz-e még címmel tartott előadást a szabadkai Szab-way színház szervezet.

Átadták a KÓTA-díjakat

19.01.21 15:54

A nem hivatásos kórus-, zenekari és népzenei élet kiemelkedő képviselőit jutalmazták a magyar kultúra napja alkalmából.

A magyar kultúra napja a közmédiában

19.01.21 13:15

Kedden, január 22-én a magyar kultúra körül forog minden a közmédiában. 1989 óta minden évben ezen a napon ünnepeljük a magyar kultúra napját a Himnusz születésére emlékezve.

A(z) "Magyar kultúra napja" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Esemény

Átadták az erdei iskolai pályázat díjait

 Az Erdők Nemzetközi Napján, március 21-én, a NYÍRERDŐ Zrt. Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskolájában volt az „Erdőtündér kerestetik” alkotói és meseíró pályázat díjátadója. Az alkotásokat Havasi Tamás, a Nyíregyházi Egyetem…

Kultúra és szórakozás

Korszakváltó épületek: kiállításon Győr és Sopron „bauhaus” házai

Október 18-án nyílik meg a Győr és Sopron két világháború közötti örökségét...

Közélet

Be akarta tiltani a magyar himnuszt, Orbán mégis büszkén pózolt vele

A Szlovák Nemzeti Párt nemrégiben megakadályozta volna, hogy szlovákiai rendezvényeken „idegen himnuszt” énekeljenek – Orbán Viktort ez sem zavarta a barátkozásban.

Kultúra és szórakozás

William Duvall koncert – of Alice in Chains – 2020 Budapest – 2020. Április 15. Dürer Kert

Budapestre is elhozza szólólemezét az Alice In Chains énekese   William DuVall, az Alice In Chains énekes-gitárosa szólóban is bemutatkozik a magyar közönségnek, és 2020 április 15-én, egy bensőséges hangulatú koncerten…

 

Kategória ajánló