Magyar kultúra napja hírek

Esemény › Magyar kultúra napja

A Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény vezetője kapott elismerést a magyar kultúra napja alkalmából

19.01.23 18:48

Kispest önkormányzata 2011 óta adományoz díjat kiemelkedő közművelődési tevékenységért, egyben köszönetet mond a kerületi intézmények dolgozóinak a fontos és felelősségteljes munkáért, amellyel hozzájárultak Kispest kulturális életének…

Remekművek az ünnepen

19.01.23 13:54

Debrecen – Bartók Béla 2. hegedűversenye, illetve Kodály „Felszállott a páva”-variációi csendültek fel kedden a Kölcsey Központban a magyar kultúra napja alkalmából, a Kodály Filharmónia koncertjén.

Az év kultúraszervezőit díjazták Nagyváradon

19.01.23 12:12

A Magyar Kultúráért-emlékplaketteket és -díjakat, életműdíjat, valamint a Jakobovits Miklós-díjat is átadták a nagyváradi Szigligeti Színházban megtartott gálaesten a magyar kultúra napja alkalmából.

Barna Zsanett Bianka nyerte a himnuszmondó versenyt

19.01.23 10:42

Mint minden évben, idén is himnuszmondó versenyt rendeztek a középiskolások számára városunkban a Magyar Kultúra Napján.

Ingyen adtak múzeumi festményeket a fideszes irodájába

19.01.23 06:36

A raktárban tárolt festmények közül adtak oda letétbe két alkotást a helyi országgyűlési képviselőnek, Hoppál Péternek, akinek az irodájában garantált a művek "biztonsága és elmozdíthatatlansága" – erre hivatkozik a képek tulajdonosa, a pécsi Janus…

Minősített közművelődési intézmény lett a KMO

19.01.23 06:33

Idén 14 intézmény, köztük a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház érdemelte ki a Minősített Közművelődési Intézmény címet, amelyet a magyar kultúra napi ünnepségen Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára,…

Liliom a magyar kultúra napján (Tamási Áron Színház – Sepsiszentgyörgy)

19.01.22 22:54

A Liliom című előadást a Tamási Áron Színház közönsége a magyar kultúra napján, január 22-én 20 órától tekintheti meg a színház nagytermében.

A(z) "Magyar kultúra napja" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Esemény

Nem élhetek muzsikaszó nélkül

A Magyar Kultúra Napja előtt újabb premierrel tiszteleg a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház: a 2019/2020-as évadnak negyedik premiere január 22-én 19 órakor lesz először látható a nagyszínpadon.

Kultúra és szórakozás

Orbán Viktor: a magyaroknak bizonyítaniuk kell, hogy a világ jól jár, ha vannak magyarok

A miniszterelnök egy magyar művekből rendezett kiállítást nyitott meg a tokiói Szépművészeti Múzeumban csütörtökön.

Közélet

Ricsárdgír-himnusszal és 20 éves jubileumi 30Y-koncerttel jön a 2020-as Fishing

Elindult a jegyértékesítés a legbarátságosabb fesztivál hírében álló Fishing on Orfűre. A 2020-as fesztiválhimnuszt...

Kultúra és szórakozás

Csendes vizeken – Gyökeresen megváltoztak a Bagossy dalok

Szerda este a szombathelyi Agora Művelődési és Sportházban teltházas koncertet adott az ország jelenleg egyik legnépszerűbb zenekara, a Bagossy Brothers Company. A kezdés előtt sikerült elcsípnünk Bagossy Norbertet és…

 

Kategória ajánló