Magyar kultúra napja hírek

Esemény › Magyar kultúra napja

Hundertwasser művei is szerepelnek a Lendvai Galéria és Múzeum idei kínálatában

19.01.24 17:36

Kilenc önálló kiállítás, művésztelep vagy egyéb projekt megrendezését tervezi idén a Lendvai Galéria és Múzeum. Az első tárlatot február elsejétől tekinthetik meg az érdeklődők.

Jó hangulatú műveltségi vetélkedő a Magyar Kultúra Napján

19.01.24 17:30

Az Óbudai Kulturális Központ 30 éve minden évben műveltségi vetélkedőt rendez a Magyar Kultúra Napjának tiszteletére. A népszerű versenyt a III. kerületi általános iskolák és hat osztályos gimnáziumok 7-8. osztályos tanulóinak hirdetik meg.

Elismerték a kimagaslóan teljesítő kultúrmunkásokat

19.01.24 14:06

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát. A hagyományokhoz híven, a Dunaújváros közgyűlése által alapított Pro Cultura…

Tárlat megnyitó a levéli kultúrházban

19.01.24 13:48

Rendhagyó kiállításra került sor Levélen, a kulturházban a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

Sanghajban is megünnepelték a magyar kultúra napját

19.01.24 12:00

A MusiColore Énekegyüttes adott teltházas a capella koncertet a neves sanghaji magyar építész, Hudec László tervezte Moore Emléktemplomban.

Olvasó, könyv és könyvtár

19.01.24 11:18

A Szarvas Gábor Könyvtár immár ötödik éve ünnepli könyvajánló pályázattal a magyar kultúra napját, amely alkalmából szerdán a könyvtárban kihirdették az Olvasásra fel! elnevezésű könyvajánló pályázat végeredményét a díjazott községi óvodásoknak és…

Díjjal ismerték el a munkáját

19.01.24 08:54

Kórus­énekes/kórustitkár kategóriában vehette át a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége elismerését Kőszegi György, a Dombóvári Kapos Kórus tagja.

Új és felújított hangszereken játszottak a zeneiskolában

19.01.24 08:15

Kodály Zoltán gondolatait idézve köszöntötte az ünnepi hangverseny vendégeit Teleki-Szávai Krisztina tankerületi igazgató. Kedd este a Hangszercsere Program, valamint a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett hangversenyt a művészeti…

A(z) "Magyar kultúra napja" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Esemény

Nem élhetek muzsikaszó nélkül

A Magyar Kultúra Napja előtt újabb premierrel tiszteleg a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház: a 2019/2020-as évadnak negyedik premiere január 22-én 19 órakor lesz először látható a nagyszínpadon.

Kultúra és szórakozás

Megette a kiállított 120 ezer dollárt érő banánt

Megette egy látogató Maurizio Cattelan alkotását, egy ragasztószalaggal falra erősített banánt a kortárs képzőművészeti Art Basel Miamiban rendezett kiállításán

Közélet

Ricsárdgír-himnusszal és 20 éves jubileumi 30Y-koncerttel jön a 2020-as Fishing

Elindult a jegyértékesítés a legbarátságosabb fesztivál hírében álló Fishing on Orfűre. A 2020-as fesztiválhimnuszt...

Kultúra és szórakozás

Iskolák karácsonyi koncertje a Nagytemplomban

Karácsonyi dalok töltötték be kedden délután a Nagytemplomot. Kecskemét iskoláinak kórusai a több éves hagyományt megtartva közösen adtak ünnepi koncertet.

 

Kategória ajánló