Magyar kultúra napja hírek

Esemény › Magyar kultúra napja

Együtt ünnepelhetnek a Kárpát-medence diákjai

19.01.25 20:27

Meghirdette idén is a középiskolásoknak szóló pályázatát a Rákóczi Szövetség, amely lehetőséget biztosít a diákoknak arra, hogy bekapcsolódhassanak a határon túli március 15-i ünnepségekbe

Tudás, szakértelem, odaadás, lendület

19.01.25 14:09

A magyar kultúra napján átadták a Pro Cultura Intercisae Díjakat. Pomposné Zelena Erzsébet munkáját is elismerték.

Így ünnepelték a Magyar Kultúra Napját Perkátán

19.01.25 13:06

Immár 30 esztendeje – 1989 óta, – minden évben ezen a napon ünnepeljük a Himnusz megszületését. 2019. január 22-én – az Általános Művelődési Központ szervezésében – Perkátán is megemlékeztünk a Magyar Kultúra Napjáról. Helyi…

Ígéretes életpályát tört meg a diktatúra – könyvbemutató az Emlékpontban

19.01.25 08:27

Kovács Imre Attila irodalmár, a hódmezővásárhelyi Emlékpont munkatársa két kötetét mutatta be csütörtök este a közgyűjtemény a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett programsorozatának harmadik előadásán.

Kiállítással ünnepelnek

19.01.25 08:06

Egy izgalmas és kiváló alkotókat felvonultató kollektív tárlattal ünnepli a magyar kultúra napját Kulcs települése. A faluházban ma 17 órakor mutatkozik be a dunaújvárosi ÚjPart Egyesület kiállítása.

Hundertwasser művei is szerepelnek a Lendvai Galéria és Múzeum idei kínálatában

19.01.24 17:36

Kilenc önálló kiállítás, művésztelep vagy egyéb projekt megrendezését tervezi idén a Lendvai Galéria és Múzeum. Az első tárlatot február elsejétől tekinthetik meg az érdeklődők.

Jó hangulatú műveltségi vetélkedő a Magyar Kultúra Napján

19.01.24 17:30

Az Óbudai Kulturális Központ 30 éve minden évben műveltségi vetélkedőt rendez a Magyar Kultúra Napjának tiszteletére. A népszerű versenyt a III. kerületi általános iskolák és hat osztályos gimnáziumok 7-8. osztályos tanulóinak hirdetik meg.

Elismerték a kimagaslóan teljesítő kultúrmunkásokat

19.01.24 14:06

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát. A hagyományokhoz híven, a Dunaújváros közgyűlése által alapított Pro Cultura…

A(z) "Magyar kultúra napja" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Esemény

Átadták az erdei iskolai pályázat díjait

 Az Erdők Nemzetközi Napján, március 21-én, a NYÍRERDŐ Zrt. Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskolájában volt az „Erdőtündér kerestetik” alkotói és meseíró pályázat díjátadója. Az alkotásokat Havasi Tamás, a Nyíregyházi Egyetem…

Kultúra és szórakozás

Relikviák címmel nyílt kiállítás a Nyíregyházi Törvényszéken

Egyedülálló és rendhagyó kiállítás-sorozatnak ad otthont a Nyíregyházi Törvényszék a Kelet-Magyarország megyei napilappal együttműködve.

Közélet

Be akarta tiltani a magyar himnuszt, Orbán mégis büszkén pózolt vele

A Szlovák Nemzeti Párt nemrégiben megakadályozta volna, hogy szlovákiai rendezvényeken „idegen himnuszt” énekeljenek – Orbán Viktort ez sem zavarta a barátkozásban.

Kultúra és szórakozás

Nick Cave jövőre újra Budapesten ad koncertet

Nem kell sokáig várnia a magyar rajongóknak a Nick Cave and the Bad Seeds újabb hazai koncertjére, hiszen majdnem pontosan két évvel az idei Sportarénás fellépését követően ismét Budapestre látogat az ausztrál művész és zenekara.

 

Kategória ajánló