Magyar Helsinki Bizottság hírek

Közélet › Magyar Helsinki Bizottság

Uniós elismerés a Magyar Helsinki Bizottságnak

21.02.15 15:55

A koronavírus-járvány alatt végzett jogvédő tevékenységéért a Magyar Helsinki Bizottság kapta az Európai Unió civil szolidaritási díját az idén.

Idei Nobel-díj esélyesek

21.02.04 10:05

Most vasárnapig fogadja a Nobel Bizottság a jelöléseket, és közülük választja ki, hogy kik lesznek a valódi esélyesek a békedíjra. A jelöltek között lehet Greta Thunberg, Alekszej Navalnij, de a magyar Helsinki Bizottság is.

A Meseország elleni kampány miatt beperelte a Magyar Nemzetet a Labrisz Egyesület

21.01.13 15:03

A jóhírnév megsértése miatt indított keresetet pedig be is fogadta a bíróság az egyesületet képviselő Magyar Helsinki Bizottság szerint. A pert a Meseország mindenkié meseantológia kiadása után ellenük folyó kampány miatt indították.

A Kúriához fordulnak a Pride-tüntetés betiltása miatt

20.12.14 12:13

Múlt héten tartott volna autós demonstrációt az LMBTQ emberekre hátrányos új jogszabályok ellen a Budapest Pride, de megtiltotta a rendőrség. A szervezők szerint indokolatlan volt a tiltás, ahogy indokolatlan a gyülekezés vészhelyzeti rendelet általi…

Farkas Örs: Brüsszel zsarolni próbálja a magyar és lengyel tagállamot

20.11.27 20:19

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője szerint Soros György utasítását követi Brüsszel.

Visszautasítja Deutch Tamás állítását

20.09.26 19:01

Kitart álláspontja mellett Deutsch Tamás és hazaárulásnak tartja a felmentő ítéletet, amit a jobbikos Kovács Béla ügyében kémkedés vádjában hoztak. A Fidesz uniós képviselője azután nyilatkozott erről az RTL Híradónak, hogy az Országos Bírósági…

Bíróság elé viszik Völner Pált és a Magyar Hírlapot is

20.09.14 15:23

A Helsinki bizottság Facebook-posztja szerint Völner Pál a Magyar Hírlapnak beszélt a 14 évvel ezelőtti eseményekről, azonban szerintük az állítások nem voltak igazak.

A(z) "Magyar Helsinki Bizottság" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Alkotmánybírósághoz fordulhatnak az egészségügyből kilépett dolgozók

Csupán 1-3 havi végkielégítést fizetnek ki azon egészségügyi dolgozóknak, akik nem írták alá az egészségügyi szolgálati munkaszerződést, noha közalkalmazottként ennél jóval magasabb összeget is kaphattak volna. A…

Közélet

Alkotmánybírósághoz fordulhatnak az egészségügyből kilépett dolgozók

Csupán 1-3 havi végkielégítést fizetnek ki azon egészségügyi dolgozóknak, akik nem írták alá az egészségügyi szolgálati munkaszerződést, noha közalkalmazottként ennél jóval magasabb összeget is kaphattak volna. A…

Közélet

Átláthatóbbá válnak a civil szervezetek

Az Európai Bíróság ítéletében megerősítette, hogy megkülönböztethető a civil szervezetek azon csoportja, amelyek képesek jelentős befolyást gyakorolni a közéletre.

Politikus

Az ország újraindulása elsősorban a szolgáltatók érdeke

Völner Pál államtitkár közlése szerint a védettségi igazolvány használata, a szolgáltatások igénybevételének ahhoz való kötése nem ütközik semmiféle törvénybe.

 

Kategória ajánló