Magyar Állami Operaház hírek

Kultúra és szórakozás › Magyar Állami Operaház

Fischer Ádám vezényli Woody Allen operáját a milánói Scalában

19.07.02 20:32

Operarendezőként debütál a milánói Scalában Woody Allen amerikai filmrendező, aki Puccini Gianni Schicchi című vígoperáját állítja színpadra.

Alföldi operát rendez

19.07.02 07:05

A ma kezdődő fesztiválon öt produkciót láthat idén a közönség.

Alexander Pereira távozik a milánói Scalából

19.06.18 18:59

Az osztrák szakembernek már 2014-es érkezése is nagy viharokat kavart, távozásában egy meghiúsult szponzori szerződés játszhatott közre. Guiseppe Sala, Milánó polgármestere és a Scala Alapítvány elnöke közölte kedden az operaház…

Az Opera reagált Kovalik Balázs nyílt levelére

19.06.08 14:32

Az Opera szerint Kovalik az elmúlt nyolc évben rendre arra játszik, hogy önmagát mint az intézményi vezetésváltás áldozatát mutassa be.

Kovalik Balázs elhatárolódik az átbuherált Turandot-előadástól

19.06.07 10:35

A Budapesti Nyári Fesztivál előadása már plakátjával is világhírűvé vált, azóta kiderült, hogy az Operaház az eredeti rendezőt sem értesítette, hogy művét átdolgozva színre viszik.

Krizantémok a kis Liùnak

19.06.06 07:43

Végéhez közeledik a „Puccini Itáliája” tematikus évadot megkoronázó PucciniFeszt. Szombaton és vasárnap is előadják Szálinger Balázs Krizantémok, avagy Liù halála című kamaradarabját.

Edgar – Ritkán hallható Puccini-darab az Operaház fesztiválján

19.06.01 10:11

Puccini második operáját Hector Lopez Mendoza, Balga Gabriella, Fodor Beatrix, Haja Zsolt és Kovács István főszereplésével mutatja be a Magyar Állami Operaház 2019. június 1-jén a kőbányai Eiffel Műhelyházban. A világszerte ritkán hallható darabot…

A társadalom kiiktatta a hősöket

19.05.23 08:31

Operaénekesi karrierjének kezdetéről, a főigazgatói poszthoz vezető útról, az új évadról és terveiről beszélgettünk Kiss-B. Atilla Kossuth-díjas operaénekessel.

Százötven éves a Bécsi Operaház

19.05.18 12:46

A különleges estén olyan művészeket láthat és hallhat a közönség, mint Nina Stemme, Camilla Nylund, Jonas Kaufmann, Szonja Joncseva, Tomasz Konieczny, Erwin Schrott és Roberto Alagna.

A(z) "Magyar Állami Operaház" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Nézd, hallgasd online!

A Magyar Állami Operaház O/A Otthonra sorozata hétvégenként 19 órától a Papagenón látható. Az elmaradó (vagy későbbre halasztott) előadások pótlására készített 11 részes videósorozatban részleteket mutatnak a produkciókból, a…

Kultúra és szórakozás

Elérhetővé teszi fesztiválnyertes filmjét a Baltazár Színház

A társulat március 13-án Mumbaiba utazott volna fellépni a Pitypang és a Por című előadásokkal, de egy nappal az út előtt lezárta határait India.

Kultúra és szórakozás

Saját konyhájukból koncerteztek a világsztárok

A Grammy-díjas énekes-dalszerző Billie Eilish a kanapéján énekelt, Elton John gyerekei zongoráján játszott, a Backstreet Boys pedig öt helyszínről jelentkezett be a koronavírus-járvány elleni küzdelemre gyűjtő jótékonysági koncerten,…

Ország

Fény az alagút végén? Úgy tűnik, lassul a járvány terjedése Nyugat-Európában

Korábban a Blikk is beszámolt arról, hogy Olaszországban hatalmasat csökkent a koronavírusban megbetegedettek száma.

 

Kategória ajánló