Magyar Állami Operaház hírek

Kultúra és szórakozás › Magyar Állami Operaház

Operaváltozatban mutatják be az István, a királyt

20.10.12 12:59

A Magyar Állami Operaház eredetileg Szörényi Levente 75. születésnapja alkalmából, majd a Nemzeti Összetartozás Napján tervezte bemutatni a darabot.

Ilyen még nem volt: a kormány pénzt vett el az operaházi beruházástól

20.10.11 20:13

A kormány közel 2 milliárd forintot vett el az Eiffel Műhelyház és Próbacentrum, valamint a Magyar Állami Operaház Andrássy úti épületének beruházási költségéből. Az egyházi óvodák viszont közel 5,5 milliárd forinthoz jutottak.

István, a király bemutató az Opera művészeivel

20.10.11 12:07

Gyöngyösi Levente szimfonikus hangszerelésében, operaénekesek előadásában mutatja be az István, a király című rockoperát a Magyar Állami Operaház október 17-én és 25-én a budapesti Erkel Színházban.

Újabb milliárdok mennek sportra

20.10.10 09:49

Csaknem 2 milliárd forintot vesznek el az Operaház Eiffel Műhelyháztól művészeti célokra, és jut közpénz sportparkokra is.

Áriaestekkel folytatódik az OperaLive vetítéssorozat

20.10.09 15:07

Áriaestekkel, valamint a Magyar Állami Operaház zenekari, énekkari és balettművészeinek koncertszámaival folytatódik a hétvégén az OperaLive vetítéssorozat 20 órától az Opera Facebook oldalán.

Kamaraprodukciókat közvetít az Opera a hétvégén

20.10.02 12:55

Kamaraénekesek áriaestjeivel, valamint a Magyar Állami Operaház zenekari, énekkari és balettművészeinek koncertszámaival folytatódik október 3-án és 4-én az OperaLive vetítéssorozata esténként 20 órától az Opera Facebook oldalán. Az…

OperaLive: színes a hétvégi kínálat

20.09.25 14:54

Énekes, zenés, táncos kamaraprodukciókkal, valamint Kálmándy Mihály és Sáfár Orsolya MaszkaBál áriaestjeivel folytatódik a hétvégén a Magyar Állami Operaház OperaLive közvetítéssorozata, amelyeket az Opera Facebook-oldalán közvetít.

Teljes évadát lemondta a Metropolitan Opera

20.09.24 14:59

Közben bejelentették a következő szezon bemutatóit, 2021 szeptemberében egy kortárs operával nyitják meg kapuikat.

A(z) "Magyar Állami Operaház" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Online Don Carlos-premierre készül az Opera

Frank Hilbrich rendezésében, Gaston Rivero címszereplésével, az ötfelvonásos, olasz nyelvű modenai változatban mutatja be Verdi Don Carlos című operáját a Magyar Állami Operaház február 20-án.

Tudomány

Újabb koronavírus-epizódot kap a South Park

Bár az animációs filmek és sorozatok képesek voltak a koronavírus-járvány közepette folytatni a gyártást, az egyik olyan műsor, amely nem tért vissza a szokásos formájában, az a South Park volt. Normál esetben az új évad tavaly…

Nagyvilág

A Marosi Miklós által tervezett Eiffel Műhelyház nyerte a MÉD Nagyberuházási Különdíját

A 16. Média Építészeti Díján is átadásra került az Optimum Solar által támogatott Nagyberuházási Különdíj. A díjat Marosi Miklós nevében Ács István és Pernesz Ágnes, a KÖZTI építész munkatársai vették át az Eiffel Műhelyház és…

 

Kategória ajánló