Magyar Állami Operaház hírek

Kultúra és szórakozás › Magyar Állami Operaház

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Mersei Miklós

20.02.08 11:07

Életének 79. évében, február 5.én tragikus hirtelenséggel elhunyt Mersei Miklós, az Operaház nyugalmazott magánénekese – írja a papageno.hu az intézmény közleményére hivatkozva.

14 milliárd forintnak megfelelő rekordadomány

20.02.06 21:40

Az amerikai operaházak történek egyik legnagyobb adományában részesült a St. Louis-i Operaház, amelyre 45 millió dolláros (13,8 milliárd forint) vagyont hagyott végrendeletében egy operarajongó nő.

Orosz szerzők népszerű zenéi szólalnak meg az Opera Zenekar koncertjén

20.02.05 07:50

Orosz szerzők népszerű zenéi, Scsedrin Carmen-szvitje és Rahmanyinov Szimfonikus táncok című műve hangzik el a Magyar Állami Operaház Zenekarának Érzéki haláltánc című hangversenyén február 10-én a budapesti Erkel Színházban.

Gőzmozdony repült Kőbányán

20.02.04 19:52

Az Eiffel Műhelyház dísze lesz a 301,006-os pályaszámú gőzmozdony.

Kalmár Magda-válogatást és Nyugat lánya-CD-t jelentetett meg az Opera

20.01.22 08:13

Az Operaház Örökös Tagjának és Mesterművészének legszebb felvételei, valamint a Házy Erzsébet és Ilosfalvy Róbert főszereplésével legendássá vált 1966-os előadás hangfelvétele is megjelent a Magyar Állami Operaház gondozásában a magyar…

Kortárs opera koncert az Erkel Színházban

20.01.20 07:52

Rendhagyó koncerttel készül a Magyar Állami Operaház a magyar kultúra napjára: január 22-én 17 órától az Erkel Színház Bernáth Büféjében Kortárs Opera Showcase címmel három új magyar operából hallhatnak majd az érdeklődők részleteket. A…

Új megállónevünk van: Eiffel Műhelyház

20.01.17 06:16

A Magyar Állami Operaház új előadóhelyszínére utalva Eiffel Műhelyház néven működik tovább a X. kerületi Kőbányai úton található Északi Járműjavító megállóhely - írja a BKK. A megállót és környezetét, ahogy eddig is, a 9-es autóbusszal és a 28-as villamossal…

A(z) "Magyar Állami Operaház" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Elhunyt Mersei Miklós operaénekes

Február 5-én, életének 79. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Mersei Miklós, az Operaház nyugalmazott magánénekese. A halálhírt az intézmény jelentette be közösségi oldalán.

Kultúra és szórakozás

Tavaszváró zenés kabaré söpört végig Gömör-Nógrádon

Gömör-Nógrád kisebb településeire is ellátogatott az elmúlt napokban a losonci Kármán József Társulat. A magyar közösségért dolgozó tájoló színház vezetőjével, Csák Istvánnal beszélgettünk, akinek apai nagyapja bátkai,…

Kultúra és szórakozás

Erdélyben is fellép koncertturnéja keretében Bogányi Gergely

Útjára indul Bogányi Gergely 2020-as koncertturnéja, a zongoraművész 20 koncerten 20 különböző műsort ad elő szerte a Kárpát-medencében.

Nagyvilág

Laptop, tablet, okostelefon: mi a teendő, ha meguntuk a régi készülékeket?

Évente több mint négyezer Eiffel-toronnyi elektronikai hulladék keletkezik világszerte, ezért egyáltalán nem mindegy, mit teszünk akkor, ha egy új  laptophoz, okostelefonhoz vagy táblagéphez jutunk. 

 

Kategória ajánló