Magyar Állami Operaház hírek

Kultúra és szórakozás › Magyar Állami Operaház

Miklósa Erika: a csend megélésével átvészelhető ez a nehéz időszak

Tegnap 10:13

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő az Operaház legújabb online megtekinthető előadásában, Mozart Szöktetés a szerájból című művében Konstanzét formálja meg.

Jókai-adaptáció az OperaSzerdában

21.01.21 08:31

Ifjabb Johann Strauss nagyoperettje, A cigánybáró népszerű részletei hallhatók 2021. január 21-én az Opera zongorakísérettel ingyenes koncertszerű keresztmetszeteket bemutató sorozatában. Az adás 20 órától látható az Operaház Facebook-oldalán és…

Elhunyt Pejtsik Árpád György

21.01.18 10:04

Szűk családi körben vesznek búcsút Pejtsik Árpád György zenepedagógus, gordonkaművész, zeneszerzőtől január 29-én 10 óra 30 perckor a Kispesti temetőben. A december 28-án hosszú betegség után 85 évesen elhunyt Pejtsik Árpád György…

Folytatódik az OperaSzerda - nézze élőben az Origón!

21.01.13 20:39

Örkény István Tóték és Krúdy Gyula Az arany meg az asszony című színdarabjából készült opera keresztmetszetét közvetítjük az Eiffel Műhelyházból.

Verdi: Traviata

21.01.06 16:58

Az új év első OperaSzerdáján Verdi egyik legnépszerűbb műve, a Traviata keresztmetszete látható az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadáról január 6-án, 20:00 órától a Facebookon és az Origón.

Építészeti díjra jelölték a Gyarmati Dezső Uszodát

21.01.05 18:46

Mies van der Rohe Awardra jelölték a PLANT-Atelier Peter Kis épületét, a Gyarmati Dezső Uszodát, írja az Octogon építészeti magazin.A Mies van der Rohe-díj az Európai Unió kortárs építészeti díja, melyet Ludwig Mies van der…

A(z) "Magyar Állami Operaház" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Miklósa Erika: a csend megélésével átvészelhető ez a nehéz időszak

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő az Operaház legújabb online megtekinthető előadásában, Mozart Szöktetés a szerájból című művében Konstanzét formálja meg.

Kultúra és szórakozás

Törökfürdőben forgattak koncertfilmet

Az egri törökfürdőben forgatott koncertfilmet a Kerekes Band. A 200 ezer darab aranyozott mozaikkal burkolt kupola alatt, a leengedett medencébe épített színpadon rögzített Live: Water című anyag akusztikus hangszerelésű.

Nagyvilág

Krúdy és Örkény művei kelnek életre az OperaSzerdában

A Xx. századi magyar irodalom két fontos szerzőjének, Krúdy Gyulának és Örkény Istvánnak műveiből született operák keresztmetszetét közvetíti ma a Magyar Állami Operaház az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadáról. Az…

Tudomány

Otthon tényleg senki sem kreatív, vagy csak ürügyet keresnek a cégek?

Már körvonalazódik, hogy hogyan fogunk a járvány után dolgozni, azonban az új technológiákkal még a cégek is csak kísérleteznek.

 

Kategória ajánló