Madárinfluenza hírek

Életmód › Madárinfluenza

Egyre több ország tiltja ki a magyar baromfit

20.01.30 07:37

Az elmúlt napokban tovább emelkedett azon országok sora, melyek korlátozták a magyar baromfi importját a magas patogenitású madárinfluenza miatt.

Újabb több tucat madár pusztulását okozta a madárinfluenza

20.01.27 13:49

A szlovák Bajmóc (Bojnice) állatkertet lezárták a látogatók elől és negyvenegy ott élő madarat kellett elpusztítani a hétvégén megjelent madárinfluenza miatt.

Hogyan alakul majd a csomagolt baromfi helyzete?

20.01.25 14:55

Egyelőre még nem lehet megbecsülni, hogy mekkora kárt okozhat a madárinfluenza idei megjelenése itthon a baromfiágazatban. Sok hazai baromfihúst, illetve -terméket exportáló cég kénytelen visszafordítani a már útnak indított árut az elmúlt napokban…

Madárinfluenza Veszprémben

20.01.24 17:40

Bő egy hete mutatta ki a Nébih egy Komárom-Esztergom megyei pulykatelepen a madárinfluenza-vírus jelenlétét, ahol 53 ezer állatot kellett leölni. Néhány nappal később egy Hajdú-Bihar megyei kacsatartó telep 115 ezres állományában…

Országszerte zártan kell tartani a baromfit

20.01.23 20:10

Január 16-án megjelent az országos főállatorvos legújabb határozata, amely Magyarország teljes területén előírja a baromfik zártan tartását.

A baromfiExportot egy újabb ország korlátozhatja

20.01.23 15:43

Bár minden lehetséges módon igyekszik távol tartani a magyar hatóság a madárinfluenzát a hazai baromfiállománytól, újabb kereskedelmi partner függesztette fel a magyar baromfi szállítmányok fogadását.

A(z) "Madárinfluenza" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Életmód

Nem madárinfluenza miatt hullottak el a kacsák

Madárinfluenza gyanúja merült fel egy pusztaföldvári kacsatartó telepen, vasárnap az állományt felszámolták.

Gazdaság

Közleményt adott ki a Nébih: ezeket tilos szállítani Olaszországba

Miután az olaszországi kisállat-kereskedések a koronavírus-járvány miatt zárva tartanak, Magyarországól sem lehet oda szállítani macskát és kutyát értékesítésre, az állatok adás-vételét a kijárási tilalom sem teszi lehetővé –…

Tudomány

Járvány: Orbán Viktor április 9-én szólal meg

Még formálódik a miniszterelnöki döntés a védekezés módját illetően.

Gazdaság

Fertőtlenítőszert hamisító bandát kaptak el Budapesten

Nagyüzemben gyártották a szert, a kár 22 millió forint.

 

Kategória ajánló